Félidőben a turisztikai szezon

2014. július 25.
Az elmúlt hétvégén nemcsak a hőmérő higanyszála kúszott egyre magasabbra, de csúcsra jártak a keszthelyi strandok, és üres szálláshely sem nagyon akadt a városban.

- A Balaton vízminősége kiváló, és az idei évben is mindhárom keszthelyi strand megkapta a minőségi fürdőhelyeket jelölő a Kék Hullám zászlót – mondta el Ruzsics Ferenc polgármester. – Ráadásul a magas vízállásnak köszönhetően az iszaposodás csökkent a fürdőhelyek öbleiben. A Városi strandon az idei szezonban már egy új sétány is várta a vendégeket, mely közvetlenül a part mentén vezet végig. Ebben az évben is üzemel a népszerű, melegített vizű fürdőmedence, és a többi, már megszokott minőségi szolgáltatást is igénybe vehetik a fürdőzők. Az elmúlt hétvégi kánikulában tele voltak a keszthelyi strandok, sokan kerestek enyhülést a vízparton.

- Sajnos az időjárás nem mindig kedvező a strandoláshoz, Keszthelynek azonban megvan az a vitathatatlan előnye a legtöbb Balaton-parti településsel szemben, hogy borús időben is számtalan lehetőséget nyújt a szabadidő eltöltésére: a város múzeumainak állandó és időszaki tárlatai, kulturális és szórakoztató rendezvényeink sora kínálkozik arra az esetre, ha éppen nincs strandidő – hangsúlyozta a polgármester.

 A keszthelyi szálláshelyek nagy többsége is kiteheti a „megtelt” táblát, nehezen találni üres szobát a városban. Érezhető tendencia, hogy a magánszállásokon egyre nagyobb számban jelennek meg az orosz vendégek, akik Hévíz mellett a Balatont is felfedezik maguknak.

Ruzsics Ferenc hozzátette, hogy a keszthelyi városi piac szerdai és szombati vásárnapjai szintén nagyon népszerűek a külföldi vendégek körében.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Orbán Viktor (3), Fodor Márk (8), antsz (15), koktél (1), építész (3), íjászverseny (1), Bagyinka Tímea (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), nyár (1), Burucs Szabolcs (2), szabadsag (2), Tóth Gergely (1), Oroszlán Zsolt (2), tiltakozás (1), törvény (1), Hévíz gyógyfürdő (112), egyetem (188), zápor (1), Jobbik (10), születés (16), Mátrai Gabriella (2), Pampetrics György (21), Pete Krisztina (1), Bethesda (1), Helikoni ünnepség (4), punkosdi regatta (9), gyógyfürdő (6), kresz (2), luxor (99), 2016 (2), Bóka István (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Fehér szalag (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), ruha (2), Év fája (1), transzfer (1), nyelvvizsga (2), dunantul (23), KRAFT (5), Vajda János Gimnázium (22), onkormanyzat (481), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Centrál Színház (1), Csősz-Tóth Norbert (1), Polgár Zsolt (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), vonyarcvashegy (158), kábítószer (9), menetrend (3)