Felgyújtotta magát egy férfi a keszthelyi városházán - FRISSÍTVE a keszthelyi önkormányzat reagálásával

2012. augusztus 28.
Gyúlékony anyaggal leöntötte, majd felgyújtotta magát egy férfi a keszthelyi városházán kedd délután.

Szabados Gábor, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a férfit, aki egy-két deciliter gyúlékony anyagot öntött magára, a mentők a kórházba szállították.
Az égési sérüléseket szenvedett ember a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese - erősítette meg Horváth Ferenc, a keszthelyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke az MTI értesülését.
Elmondása szerint helyettese megoldatlan lakáshelyzete miatt gyújtotta fel magát. A lakás, amelyben egyedül élt, még a télen kigyulladt és lakhatatlanná vált. A telet az elnökhelyettes a "szabad ég alatt vészelte át", és lakhatása mostanra sem oldódott meg. mti

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A roma nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettesének bérelt lakásában történt tűzeset – az RNÖ-elnök állításával ellentétben – nem télen, hanem tavasszal, április 6-án történt. A tűzoltósági jegyzőkönyv szerint a bérlő a lakásban nagy mennyiségű szemetet és ruhaneműt halmozott fel, a tárolási szabályokat nem tartotta be - vélhetően ez okozta a tüzet. A tűzoltók véleménye szerint kismértékű kár keletkezett.
A tűzesetet követő hetekben a férfi a szomszédok elmondása szerint az édesanyja önkormányzati lakásában élt; az, hogy fedél nélkül, az utcán lett volna kénytelen meghúzni magát télen, nem igaz. Bérleményének gyors kitakarítása, lakhatóvá tétele az önkormányzat anyagi segítségével történt meg, ezt követően lehetősége volt visszaköltözni. Ruzsics Ferenc polgármester személyesen járt el a Máltai Szeretetszolgálatnál, hogy az elnökhelyettes ruhát és bútort kapjon ingyen, de azokat a férfi többszöri egyeztetés ellenére sem vette át.

Az elnökhelyettes – aki több alkalommal is ittasan jelent meg a roma nemzetiségi önkormányzat ülésein és hivatali ügyintézéseikor – feltehetőleg alkoholos befolyásoltság alatt gyújtotta fel magát. Sérülései nem súlyosak, ellátását követően megszökött a kórházból.

Keszthelyen a szociális ellátás átlag feletti; mind a lakásproblémák megoldására, mind az anyagi segítségnyújtásra számos lehetőséget biztosít az önkormányzat. Több esetben a tartozásokat felhalmozó bérlők problémájára is megoldást találnak adósságrendezéssel, részletfizetési lehetőséggel, közmunkaprogramban való részvétel segítésével. A fedél nélkülieken is igyekszik a város segíteni: több hajléktalan jutott már szociális bérlakáshoz az elmúlt években, a téli időszakban nappali melegedő és éjszakai segítő járőrszolgálat működik a városban, továbbá a rászorulók ingyenes étkezést vehetnek igénybe.

Keszthely Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala


 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Jobbik (10), traffipax (4), óvoda (7), Via Hotel (1), Burucs Szabolcs (2), Tóth Levente (2), freestyle foci (1), tűzijáték (1), menza (2), jogosítvány (1), labdarugas (25), ZalaSprings Golf Resort (2), Szent Márton (3), Semmelweis Egyetem (1), Márki Péter (1), unicef (1), riporter (1), Budapest (3), arckezelés (1), Rézsó Tamás (6), DRV Zrt. (3), Owaimer Aisha (1), gyermekbarát (2), menzareform (4), hévízi kifolyó (3), Nagy Angelika (1), Palya Bea (1), Krasznai István (1), Somogyi Zoltán (4), Bartha Gábor (34), paleo (13), 3D (1), természet (2), karácsony (20), europa-bajnok (5), Zala Megyei Közgyűlés (3), Zalai Kutyasuli (1), Nagymező Gyenesdiás (1), csokoládé (2), Bocuse (3), Playboy (1), diákolimpia (1), Komoróczi Lajos (3), punkosdi regatta (9), kiállítás (16), Kovács Patrícia (1), Cseh László (1), szex (9), georgikon (38), idojaras (262)