Félezer vadásztrófeát mutatnak be Keszthelyen

2012. szeptember 12.
Közel félezer trófeát mutatnak be az Első Festetics Trófeaszemlén Keszthelyen, a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumának parkjában szombaton és vasárnap; az 1971 évi vadászati világkiállítás óta ekkora trófeaszemle még nem volt hazánkban.

A kétnapos rendezvényen a vadászoknak, vadásztársaságoknak, erdőgazdálkodóknak kívánnak lehetőséget adni, hogy a trófeákat méltó körülmények között tudják kiállítani - mondta el Tóth Csaba, a Vadászati Múzeum igazgatója.
A szemle elsődleges feladata, hogy a szakma és a nagyközönség is gyönyörködhessen a trófeákban. A kiállításon a legszükségesebb adatokat feltüntetve valamennyi hazai nagyvadfajtól (vaddisznó, gímszarvas, dámszarvas, őz, muflon) bemutatnak vadásztrófeát - jegyezte meg Tóth Csaba.
Trófeabírálati bemutatón szemléltetik, hogy milyen szempontok - szárhossz, tömeg, szín - alapján pontozzák a trófeákat. Szombaton Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora Vadászni pedig szükséges címmel tart előadást.
A trófeaszemle ideje alatt solymászbemutatót tartanak, a közönséget színpadi programokkal szórakoztatják, a Vadászati Múzeum kiállítótereit pedig szakmai tárlatvezetéssel látogathatják a vendégek.
Tóth Csaba felidézte: a Festetics birtok vadállománya mesze földön híres volt, a főúri élethez hozzátartozott a vadászat, a család tagjai elismert vadászok és vadgazdálkodók voltak. Európában az első felsőfokú vadászati képzést Festetics György indította el Keszthelyen, a Georgikonon 1806-tól oktatták a vadgazdálkodást.
A hazai vadállomány mind a mai napig világhírű, a gímszarvas állománya pedig világelső - hangsúlyozta a vadászati múzeum igazgatója.
mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
KDNP (1), tengerpart (1), gyermek (12), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Bányai László (2), betegség (12), középiskola (1), keszthely balaton kekszalag (5), percdíj (1), Palásthy Bese (1), építész (3), Örvényeshegy Piknik (3), Vigántpetend (1), Golden Globe (3), daganat (6), Mikulás (8), minimálbér (1), Keszthelyi Kiscápák (6), sarmellek (53), Zalaszántó (2), országgyűlési képviselő (33), Tarkarét Biofarm (1), pálinka (2), vendeglátás (6), Jemen (1), kerekpar (27), környezetvédelem (2), kisterseg (20), zeneszerző (1), Bogi (13), erdő (2), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), Szőcs Tamás (1), fejlesztés (12), cigaretta (13), kutya (23), republic (1), TRX (22), kert (1), nap (2), trianon (2), Keszthelyi Táncpanoráma (7), ajánló (1148), repülő (3), reklám (1), Gulyás Orsolya (2), georgikon dse (7), Udvaros Dorottya (1), Suba Alexandra (1), deviza (1)