Felesleges és okafogyott a Jobbik népszavazási kezdeményezése

2014. szeptember 12.
A Jobbik polgármesterjelöltje értelmetlenül terhelné a városi költségvetést egy helyi népszavazás kiadásaival – állítja Ruzsics Ferenc. A polgármester pénteken tartott sajtótájékoztatót a témában.

Ruzsics Ferenc polgármester sajtótájékoztatóját hallgassa meg itt!


- Szeptember 11-én Keszthely Város Önkormányzata munkaértekezletet tartott, melyen az egyik téma a belvárosi közlekedési rend felülvizsgálata volt. – mondta el Ruzsics Ferenc polgármester. – A Pannonway Építő Kft. kapott megbízást a munka elvégzésére. Az elemzést és kidolgozott javaslataikat Tüske Zsolt szakértő a munkaértekezleten tárta a képviselő-testület és bizottságai elé. Mivel a döntés hatásai hosszú távúak, a képviselők az ügy tárgyalását a felmerült kérdések tisztázást követően az októberben felálló új képviselő-testületre kívánják bízni.

 

Augusztusban Selmeczy Zsuzsanna, a Jobbik önkormányzati képviselője helyi népszavazási kezdeményezést nyújtott be a témában az alábbi kérdéssel:
„Egyetért-e Ön azzal, hogy Keszthely Város Önkormányzatának képviselő-testülete vizsgálja felül Keszthely város közlekedési koncepcióját, kiemelten a Szalasztó utca forgalmi rendjének kétirányúvá alakítására környezetvédelmi szempontok figyelembevételével?”
 
- A csütörtöki munkaértekezletet követően megkértem képviselő asszonyt, hogy vonja vissza a népszavazási kérelmét, ne terhelje felesleges kiadásokkal a várost, hiszen láthatja: nyitott kapukat dönget, elkészült a szakértői anyag, a testület tárgyalni fogja a témát – mondta el Ruzsics Ferenc. – Ő azonban ragaszkodik hozzá, hogy a hétmillió forintba kerülő, immár okafogyottá vált elképzelését végigvigye. Ebből az összegből egyébként, amibe az általa körömszakadtáig erőltetett helyi népszavazás kerül, a közlekedési változtatás egyik alternatíváját végre is lehetne hajtani.

 

- Úgy tűnik, hogy képviselő asszony képtelen megérteni – vagy csak félti az erre a témára felépített választási kampányát –, hogy a vonatkozó jogszabály értelmében a helyi népszavazás nem hoz magával semmiféle automatikus változást. Ezáltal nem változik meg közlekedési rend, sem pedig a Szalasztó utca nem lesz kétirányú. Még ha eredményes is lesz a népszavazás, az nem kötelezi semmiféle módosításra a képviselő-testületet, csupán arra, hogy napirendjére tűzze és megtárgyalja az ügyet. Ez pedig a népszavazástól függetlenül meg fog valósulni, így az erre kényszerűségből költött milliókat az ablakon dobnánk ki – hangsúlyozta a polgármester.

Ruzsics Ferencnek határozott véleménye van az ügyről.
- Felháborítónak tartom, hogy olyan ember akarja képviselni a keszthelyi polgárokat, aki közpénzek pocsékolásával, több milliós felesleges kiadások erőltetésével próbálja a választási kampányát sikerre vinni. Megdöbbentő, hogy egy olyan ember törekszik polgármesteri pozícióra, aki az önkormányzati működéssel kapcsolatos legalapvetőbb jogszabályokkal – mint például a helyi népszavazásra vonatkozó törvény – sincs tisztában, vagy csak fittyet hány rájuk – nyomatékosította a polgármester.

megosztás
hozzászólások
cukorbetegség (2), Bóka Péter (1), KeszthelyFest (15), Halott pénz (1), Év fája (1), Szent Mihály (1), okmányiroda (1), kiállítás (16), tavasz (1), idegenforgalom (174), jatek (2), katona (1), Zalai Borcégér (5), karácsony (20), Kartali Zsuzsanna (1), Magyarország szépe (1), szallas (39), Naszádos Péter (12), túlsúlyos (3), Spa Hévíz (3), egeszsegugy (266), keszthelyi kilometerek (78), ötös lottó (101), jótékonyság (3), költségvetés (1), matolcsy gyorgy (1), influenza (2), drogmentes (1), Hévíz gyógyfürdő (112), diák (4), Helikoni ünnepség (4), drog (3), medve (1), Mátrai Gabriella (2), Magyar Államkincstár (2), Musica Antiqua (2), Cséby Géza (5), gyógyszertár (1), paralimpia (4), Básti Juli (1), állatkínzás (2), TRX (22), Balaton (1157), ipsos (1), VOLT fesztival (7), család (1), Balaton-átúszás (1), Filharmónia (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), esküvő (9)