Felavatták a Festetics Imre állatparkot

2013. június 20.
Bár már tavaly nyár óta fogadja a vendégeket, a Bakonyerdő Zrt. jóvoltából csütörtökön avatták fel ünnepélyesen a keszthelyi elkerülő út mellett a Festetics Imre Állatparkot. Megnyitó beszédében Varga László vezérigazgató elmondta: összesen hatvanmillió forintot fordítottak a beruházásra, a létesítmény fenntartása pedig évente több mint húszmillió forintba kerül.

Elsősorban a családokat várják, célként azt tűzték ki, hogy minél többen megismerjék az őshonos állatokat, szerezzenek tapasztalatokat az élő környezetről, s erősödjön az ökológiai szemléletmód. Fontosnak tartják azt is, hogy bemutassák a falusi udvartartást. A három részből álló park területe 4,2 hektár, az állatok száma - köztük vadak is találhatók - több, mint száz. A területen központi épületet kiállat simogatót, és játszótereket, pihenőhelyeket is kialakítottak. A Bakonyerdő Zrt. munkahelyeket is teremtett a beruházással. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere azt mondta: fontosnak tartja, hogy a gyerekek ne csak a könyvekben lássanak állatokat, hanem élőben is megismerjék, megsimogathassák őket. E célt kiválóan szolgálja az állatpark, ami jól illeszkedik a város turisztikai lehetőségei közé, újabb programot nyújtva a Keszthelyre, illetve környékre érkezők számára.
 

megosztás
hozzászólások
vallás (1), ingatlan (12), párbajtőr (1), testkezelés (2), kiállítás (16), angus marha (1), Csengei Agota (16), homoszexualis (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), parkolás (8), gyermekfelügyelő (1), tappenz (1), életveszély (1), szakács (1), monitormagazin (107), gyász (1), luxor (99), Nyitott Balaton (2), LMP (4), Keszthelyi Kiscápák (6), alternatív gyógymód (1), termálfürdő (1), drogmentes (1), szerelem (1), Nagykanizsa (1), mentő (9), Bálint NatáLia (2), Vajda János Gimnázium (22), áramszünet (3), támogatás (5), keszthely program (1241), katona (1), földrengés (2), kék zászló (1), sport (1085), Don (1), Csősz-Tóth Norbert (1), Tar Ferenc (3), kávé (2), pannon egyetem (12), hűtőgépcsere-program (1), Novák Péter (1), Orbán Viktor (3), verkli (5), Bartha Gábor (34), daganat (6), pápa (1), Gulyás Orsolya (2), Mohácsi József (8), nő (2)