Felavatták a Festetics Imre állatparkot

2013. június 20.
Bár már tavaly nyár óta fogadja a vendégeket, a Bakonyerdő Zrt. jóvoltából csütörtökön avatták fel ünnepélyesen a keszthelyi elkerülő út mellett a Festetics Imre Állatparkot. Megnyitó beszédében Varga László vezérigazgató elmondta: összesen hatvanmillió forintot fordítottak a beruházásra, a létesítmény fenntartása pedig évente több mint húszmillió forintba kerül.

Elsősorban a családokat várják, célként azt tűzték ki, hogy minél többen megismerjék az őshonos állatokat, szerezzenek tapasztalatokat az élő környezetről, s erősödjön az ökológiai szemléletmód. Fontosnak tartják azt is, hogy bemutassák a falusi udvartartást. A három részből álló park területe 4,2 hektár, az állatok száma - köztük vadak is találhatók - több, mint száz. A területen központi épületet kiállat simogatót, és játszótereket, pihenőhelyeket is kialakítottak. A Bakonyerdő Zrt. munkahelyeket is teremtett a beruházással. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere azt mondta: fontosnak tartja, hogy a gyerekek ne csak a könyvekben lássanak állatokat, hanem élőben is megismerjék, megsimogathassák őket. E célt kiválóan szolgálja az állatpark, ami jól illeszkedik a város turisztikai lehetőségei közé, újabb programot nyújtva a Keszthelyre, illetve környékre érkezők számára.
 

megosztás
hozzászólások
munkaszünet (1), úszás (22), google (3), proa (1), szép (9), megemlékezés (10), tappenz (1), Klenovics Mónika (2), kereszt (1), Carbona (9), Balatoni Hajózási Zrt (4), Mándó Zsuzsanna (1), Balatoni Szövetség (3), gyermekbarát (2), Tar Ferenc (3), power-bank (1), fejlesztés (12), fájdalommentes (3), utánpótlás (1), apartman (3), arckezelés (1), erettsegi (72), Horváth Szabina (1), Pálfi Attila (1), pünkösdi regatta (5), szalon (1), goldmark muvelodési kozpont (60), felveteli (29), balett (1), paralimpia (4), Rézsó Tamás (6), advent (226), Hanse (2), Lel Ki Főzde (1), Ács István (10), újszülött (1), Központi Statisztikai Hivatal (3), transzfer (1), kutatas (81), kert (1), tűzoltó (32), tanulmány (11), Bóka György (2), jatek (2), Cseh László (1), Bartha Gábor (34), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Balatoni Kurzusok (8), minisztérium (7)