Felavatták a felújított zalakarosi buszpályaudvart

2014. január 17.
Felavatták pénteken a felújított zalakarosi buszpályaudvart, amely a térség falvait, valamint Nagykanizsát és Keszthelyt is érintő, mintegy 650 millió forintos közlekedési program első elkészült eleme.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke az avatáson elmondta: az autóbusz- és vonatközlekedést is összehangoló térségi pályázat az Új Széchenyi Terv pályázatán, a nyugat-dunántúli regionális program keretéből nyert el 625 millió forintos támogatást.
A program részeként a zalakarosi buszpályaudvar felújítása mellett a környező településeken és Keszthely térségében buszöblöket és -várókat alakítanak ki, Nagykanizsán GPS-alapú tájékoztatási rendszert építenek ki, Keszthelyen pedig új buszpályaudvart építenek a vasútállomás korszerűsítésével összehangolva.
A politikus hangsúlyozta, hogy Zala megyében az aprófalvas településszerkezet és a kisvárosok miatt a közösségi közlekedésben az autóbusz a meghatározó, de több helyen lehetőség van a vonatközlekedéssel összekapcsolni. Emlékeztetett arra is, hogy a mostani projekt több év óta húzódik, számos nehézség akadályozta a munkák megkezdését, de szükség van a közlekedési rendszerek korszerűsítésére.
Novák Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy 1928-ban kísérletképpen indult el az első autóbuszjárat a mai fürdővárosból, és 1930-tól rendszeres a buszközlekedés. Kezdetben naponta két járat kötötte össze más településekkel, ma már naponta 85 járat érinti a várost, s átlagosan 600-700 utas érkezik vagy indul.
Szólt arról is, hogy a turizmus miatt kizárólag komplex és minőségi szolgáltatásokkal lehet újabb vendégeket megnyerni.
A zalakarosi buszpályaudvar az 1970-es évek közepén épült, azóta csupán egyszer festették ki. Most nemcsak a burkolatokat és az építményeket korszerűsítették, hanem kerékpártárolókat is kialakítottak, s a térségben a buszmegállók felújításával folytatódik a közlekedési beruházás.

megosztás
hozzászólások
támogatás (5), konyha (1), keszthelyi nyari jatekok (55), úszás (22), Polgári vélemény (6), konyvtar (103), Varga Andrea (13), Rézsó Tamás (6), Eurostat (1), Bóka István (1), Kovács Beatrix (1), Somogyi Zoltán (4), Balsai Móni (1), Bocuse (3), Örvényeshegy Piknik (3), festetics (22), borünnep (24), Don (1), munka (11), táplálkozási tanácsadó (1), georgikon (38), zala (1156), Burgonyakutatási Központ (2), Saul fia (7), Táncpanoráma Keszthely (10), Dumaszínház (2), Czigány Sándor (2), művészet (1), voroskereszt (24), párbajtőr (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), Év szállása (1), terápia (4), bíróság (8), autizmus (2), életmód (10), e-kereskedelem (1), Négeli Noémi (1), egyetem (188), Divinyi Tamás (4), Rezi (1), jogszabály (1), republic (1), szilveszter (6), Magyar Telekom (1), Sifter Rózsa (1), vasárnapi pihenőnap (3), áruház (1), nő (2), posta (1)