Fejlesztések, nagy beruházások Keszthelyen

2019. január 04.
Az elmúlt év eredményeiről és 2019 terveiről számolt be Ruzsics Ferenc, Keszthely első embere az Újévköszöntő fogadáson, ahol bejelentette: újból indul a polgármesteri székért az idei önkormányzati választáson.

A fogadáson, melyre hagyományosan a városi intézmények vezetőit, Keszthely kulturális és politikai életének, a civil szervezeteknek, egyházaknak, valamint a környező településeknek képviselőit invitálják meg elsőként Dr. Meszéna Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda politikai tanácsadója mondott köszöntőt.

Őt követte a polgármester beszéde, amely immár a tizenharmadik a sorban, hiszen az elsőt 2007. januárjában tartotta.

S hogy mit is hallhattak a résztvevők? Zanzásítva, pontokba szedve a következő hangzott el:

 • A nyertes pályázatok közül néhányat már befejeztek, átadták például a Sopron úti óvoda és a Zöldmező utcai iskola energetikai beruházását, a Csapás úti új kerékpárút-szakaszt, a mindhárom strandon elkészült fejlesztéseket, a Semmelweis utcai játszóteret.
 • 2018-ban megnyitott a Népmesepont, valamint a Család- és KarrierPONT.
 • A megfelelő ütemben halad előre az egymilliárd forint európai uniós támogatást nyert „Zöld város” projekt és az egykori Reischl-féle sörfőzde és sörkert megújítása is. A sörházas beruházásnál már decemberben kiírták a közbeszerzési eljárást, a „Zöld város” pályázatnál erre februárban kerül sor.
 • Megkötötték a szerződést az ipari park területén megvalósítandó infrastrukturális beruházásra, mely utak felújítását, csapadékvíz-elevezetési rendszer részbeni kiépítését, továbbfejlesztését tartalmazza, a szükséges közvilágítást pedig saját forrásból oldják meg.
 • Talán megoldás születik a kertvárosban régóta problémát jelentő csapadékvíz-elvezetésre.
 • Egy ingyenes B+R parkoló épül majd.
 • A város tavalyi iparűzési adóbevétele az előző évihez képest 17%-kal nőtt
 • A 2018. évi idegenforgalmi adóbevétel a realistán tervezettet közel 6%-kal túlhaladta.
 • Szuper programok voltak 2018-ban, s így lesz ez idén is.
 • Vízisport-megállóhely, s várhatóan a 2020. évi szezonra a Városi strandon új turisztikai attrakció, többek között egy vízi játszópark is létesül majd.  
 • Elindult a „Keszthely hazavár” program, mely a fiatalok keszthelyi letelepedését segítheti elő kedvezményes lakásbérleti formával, ösztöndíjakkal.
 • A tavalyi év önerős fejlesztései közül kiemelésre méltó a Magyar utca újraaszfaltozása, a Vaszary utcai óvodánk előtti parkoló és járda megújítása, az Ady utca mintegy 200 méteres szakaszán a csapadékvíz elvezetést szolgáló folyóka, és parkoló kialakítása.
 • Hamarosan egy rekortánpálya épül a Csány-Szendrey iskola udvarán.
 • 2019. április 2-án, halálának 200 éves évfordulója napján I. Festetics György gróf földi maradványait a város méltó körülmények között a Fő téri Plébániatemplomból áthelyezi a megszépült Mauzóleum épületébe, s ezen talán Orbán Viktor is itt lesz, ha elfogadja a meghívást.       
 • Keszthely 200 millió Ft pozitív eredménnyel zárta az évet.

Beszéde végén a polgármester bejelentette, hogy ismét megméretteti magát az önkormányzati választásokon a polgármesteri címért.

"Ha a keszthelyi polgárok akarata úgy kívánja, és ha Isten is megsegít, akkor nem ez volt az utolsó újévi köszöntőm polgármesterként, és örömmel folytatom tovább a megkezdett munkát." - jelentette ki Ruzsics Ferenc.

Zárásként Manninger Jenő országgyűlési képviselő tartott pohárköszöntőt.

megosztás
hozzászólások
zivatar (1), Kovács Ernő (1), Via Hotel (1), Kehidakustány (1), felsőoktatás (9), gasztronómia (5), rendőr (3), Major Veronika (5), atlétika (6), jótékonyság (3), Papp Gabor (227), viz (1), C+ fesztivál (1), uzemanyag (24), boksz (3), egeszsegugy (266), holdfogyatkozás (1), Tar Ferenc (3), KRAFT (5), La Montanara (1), alkalmassági (1), tabor (6), boldog (1), golf (11), OKJ (1), tranzakciós díj (1), paleo (13), rezsi (18), Kányavári-sziget (1), Magyar Telekom (1), utazas (15), örömszerző pillanatok (17), GESZ (11), alkohol (4), étrend (4), utánpótlás (1), szilveszter (6), Örvényeshegy Piknik (3), barista (3), esküvő (9), keszthelyi kilometerek (78), Kartali Zsuzsanna (1), támogatás (5), Főügyészség (7), Burgonyakutatási Központ (2), köztársasági elnök (1), kulturalis (4), bor (26), keszthely foter (201), vasárnapi nyitvatartás (1)