Fejlesztések a betegellátás minőségének javítására Keszthelyen és Hévízen

Fejlesztések a betegellátás minőségének javítására Keszthelyen és Hévízen

2018. január 04.
A betegellátás minőségét javító fejlesztésekre a keszthelyi kórház több mint 195 millió, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház pedig 186 millió forint európai uniós támogatást nyert el.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán elnyert támogatásból a kórházi fertőzések megelőzésére szolgáló eszközökkel szerelik fel a keszthelyi és a hévízi egészségügyi intézményt, és mindkét kórházban bevezetik az egységes betegazonosító rendszert.  

A keszthelyi kórházban plazmatechnológiás berendezést telepítenek, az új eszköz használatával csökken a légúti eredetű fertőzések és az újrafertőződés esélye. A kézhigiénét érintésmentes fertőtlenítőszer-adagolók biztosítják majd. Az izolált kórtermek zárófertőtlenítéséhez környezetbarát automatát szereznek be, ez hozzájárul a kórterem és az eszközök, valamint a levegő gyors megtisztításához. A hálózati vízellátó rendszert vízfertőtlenítő berendezés telepítésével fejlesztik, és úgynevezett környezeti infekciókontroll rendszert épít ki a kórház.

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban a hálózati vízellátó rendszer fertőtlenítéséhez környezetbarát, a szervezetre ártalmatlan klór-dioxidos vízfertőtlenítőt szereznek be. A levegőfertőtlenítést itt is plazmatechnológiás berendezés telepítésével oldják meg. Az épületben érintésmentes fertőtlenítőszer-adagolókat és ellenőrző UV-készülékeket szerelnek fel, a fertőtlenítő kézmosás a betegek és hozzátartozóik számára is elérhető lesz.

A pályázati forrásból mindkét kórházban korszerű betegazonosító rendszert vezetnek be. A betegek vonalkóddal ellátott karszalagot kapnak, amely a kezelés során mindvégig biztosítja a pontos adatrögzítést. A kórlapon szereplő személyes adatok, vizsgálati eredmények a karszalagon kódolt formában szerepelnek majd.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló, a betegellátás minőségének javítását célzó projektek 2018 szeptemberében zárulnak. MTI

 

megosztás
hozzászólások
kapcsolódó hírek
korábbi híreink
nő (2), gyümölcs (2), freestyle foci (1), Főzzünk játszva (2), cégtörlés (3), nyár (1), keszthelyi-hegység (1), Keszthelyi Kiscápák (6), Benkő Lívia (1), jóga (1), okmányiroda (1), Ekmann László (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), vb (8), Festetics kastély (139), Fidesz (14), Fehér szalag (1), Tóth Gergely (1), boksz (3), néptánc (4), paleo (13), Halott pénz (1), keszthely balaton kekszalag (5), vonyarcvashegy (158), Owaimer Zoheir (1), Kastély kávézó (1), ökölvívás (2), alpolgármester (2), egyetem (188), Rio 2016 (32), sorkötelezett (1), spinning (1), Év szállása (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), Zala Volán (1), webshop (1), Palya Bea (1), vasárnapi pihenőnap (3), program (7), polgármester (153), orvos (22), hazassag (6), Player's Restaurant & Bar (2), Szeiler Gábor (1), gasztronómia (5), garázsvásár (1), zala (1156), trianon (2), Nyitott Balaton (2), triatlon (13)