Ezekkel a monitorokkal hatékony a home office munka

2020. szeptember 21.
Asztali számítógépek használata során elmaradhatatlan a megfelelő monitor kiválasztása.

De mégis hogyan lehetséges ez akkor, ha minden korábbinál szélesebb kínálattal találkozhatunk az üzletekben? Melyik márka bizonyul a legjobbnak? Milyen szempontok mentén induljunk el a vásárláskor? A tapasztalatok azt mutatják, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye egyes márkákról, így ennél talán sokkal fontosabb az, hogy mit várunk el a monitortól, milyen igényeink vannak a területen.

Korszerű monitor home office-hoz

A mai kor embere egyre inkább arra törekszik, hogy minél nagyobb kényelemben végezhesse munkáját. Ha képesek vagyunk a szigorú időbeosztásra, az önkontrollra és a határidők tartására, akkor akár home office keretein belül is intézhetjük napi teendőinket. Ehhez természetesen olyan munkakör is szükséges, mely ezt lehetővé teszi. A megfelelő technikai háttér szintén nélkülözhetetlen, s ennek kapcsán kerül fókuszba a monitorok közötti választás.

Az egykor elterjednek számító, első generációs CRT monitorok már a múlthoz tartoznak, napjainkban egyértelműen az LCD modellek vezetik a listát. A LED háttérvilágítással rendelkező típusok kontrasztos és színekben gazdag képet adnak, keveset fogyasztanak, és nem utolsó sorban kis helyen elférnek. Mindegy, hogy filmet néznél rajta, vagy grafikai feladataidnak tennél eleget, minden területen megállják a helyüket ezek a monitor típusok. Persze minél magasabb igényeink vannak, annál mélyebben kell a zsebbe nyúlni. A 3D megjelenítésre képes darabok egyértelműen drágábbak, de alapvetően a képátló méretével és a natív felbontással együtt növekednek az árak.

Nem mindegy, milyen céllal vásárolsz

Mint a legtöbb elektronikai eszköz esetében, így a monitorok kapcsán sem mindegy, hogy milyen céllal szeretnénk majd azt használni. Az otthoni felhasználók esetében érdemes kompromisszumot kötni az ár és a tudás tekintetében. Amennyiben home office céljából keresgélsz, akkor már magasabb igényeket támaszthatsz a hatékonyság és a kényelem érdekében. A jó képminőség, a képernyő állíthatósága kiemelt jelentőséggel bírnak, hiszen ezek biztosítják, hogy hosszú órákon át is kényelmesen tudj dolgozni a választott monitor típussal. Játékrajongóknak a gyorsaság a lényeg, míg a digitális fotósok, grafikusok számára inkább a valósághű monitor színek a fontosak, hiszen céljuk az, hogy nyomtatásban is a gépen elkészítettek jelenjenek meg.

Monitorok extra funkciókkal

Az LCD monitorok rugalmas állíthatósággal rendelkeznek, ami a CRT monitorokra aligha volt jellemző. Lehet forgatni, megdönteni őket, de a széles képarány, vagy az USB port jelenléte is olyan előnyöknek számítanak, melyek hasznosak a mindennapi használat során. Egyes monitor típusok TV-tunerrel is rendelkeznek, ezt kifejezetten az indokolja, hogy napjainkban a monitoroknál is egyre nagyobb szerepet kap a televízió funkció alkalmazása. A vezeték nélküli kapcsolat lehetősége szintén a kényelmet szolgálja. A már említett 3D monitorok pedig extra megjelenítést biztosítanak a felhasználók számára.

Persze ne feledkezz meg arról, hogy a home office hatékonysága nem csupán a rendelkezésre álló eszközökön múlik. Fontos, hogy odafigyelj az időbeosztásra, és a nap folyamán, az aktív időszakjaidban elintézd a határidős feladatokat. Ha hosszú távon is eredményesen szeretnél tevékenykedni home office keretein belül, akkor a megfelelő monitor és egyéb hardver elemek mellett kitartásra és következetességre is szükséged lesz.

megosztás
hozzászólások
Aradvári László (1), piac (6), Taliándörögd (1), biztosítás (2), reklám (1), DJ Gerysson (1), ötös lottó (101), táplálkozási tanácsadó (1), Krepsz-Kapai Bernadett (1), Szent Mihály (1), tour de france (1), tartozás (1), paralimpia (4), táska (1), levendula (2), érettségi megoldás (5), Nyári Viola (1), nyár (1), Hévíz (1219), keszthely balaton kekszalag (5), trianon (2), holokauszt (1), gyed (3), TDM (3), munkaviszony (1), kulturalis (4), web (5), rendőr (3), Halház kft (1), magyar dal napja (8), kék zászló (1), Balsai Móni (1), Havasi Bálint (13), Horváth Mariann (1), Bringatanya (2), himnusz (1), Kis-Balaton (1), gyógyszertár (1), Saul fia (7), e-kereskedelem (1), díj (4), Spar (1), bolt (3), nagyik karácsonya (1), migráns (3), állatok (16), Orbán Viktor (3), boldog (1), Varga Endre (4), Zsittnyán Tamás (1)