Eurovíziós Dalfesztivál - Wolf Kati vasárnap utazik Düsseldorfba

2011. április 28.
Vasárnap utazik Düsseldorfba Wolf Kati, aki a Szerelem, miért múlsz? (What About My Dreams?) című dallal Magyarországot képviseli az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon a németországi városban.

Várkonyi Attila projektvezető a keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált várhatóan 130 millió ember követi majd a televízión keresztül, a helyszínen, a düsseldorfi Esprit Arenában pedig mintegy 30-35 ezer ember. Az elődöntőket május 10-én és 12-én, a döntőt 14-én rendezik. Wolf Kati a verseny 12-i elődöntőjében tizenötödikként adja elő dalát.
"Szakmailag jó énekesnő megy ki a fesztiválra egy szerencsés szerzeménnyel" - fogalmazott a magyar versenydal szövegírója, Geszti Péter. A szám zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írta. A köztelevízió belső válogatáson választotta ki a számot, amelynek vegyes, magyar-angol verzióját adja majd elő Wolf Kati. A Szerelem, miért múlsz? angol szövegét Johnny K. Palmer jegyzi.
Az énekesnő édesapja, Wolf Péter - aki korábban kétszer is vezényelte a dalfesztiválon a zenekart - azt mondta, a dal nagyon jó, és "erős az esély" egy jó szereplésre. Wolf Katit öt vokalista-táncos kíséri majd Düsseldorfban. A csütörtöki sajtótájékoztatón bemutatták az énekesnő azúrkék, világító LED-lámpákkal ellátott ruhájának rajzait is, amelyeket Forgó Napsugár készített.
Az idei, 56. Eurovíziós Dalfesztivált azért rendezheti Németország és az NDR német közszolgálati televízió, mert tavaly Lena Meyer-Landrut győzött Satellite című dalával Oslóban.
Az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar zenész először 1994-ben vett részt: Bayer Friderika Dublinban negyedik lett. 1999 és 2004 között nem volt magyar induló, Magyarország 2005-ben a NOX nevezésével "tért vissza" a versenybe. 2006-ban ismét magyar résztvevő nélkül zajlott a megmérettetés, 2007-ben Rúzsa Magdi a 9. helyen végzett. 2008-ban - vitatott körülmények között - nemzeti döntő keretében Csézy kapott lehetőséget a részvételre. Legutóbb 2009-ben - miután két énekes is visszamondta különböző okok miatt a jelöltséget - Ádok Zoltán képviselte Magyarországot Tánclépés című dalával, ám nem jutott a döntőbe.
Az Eurovíziós Dalfesztivált először 1956-ban rendezték meg, a versenyt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szervezi, idén 43 ország képviselői vesznek részt. A korábbi győztesek közül sokan világsztárokká váltak, köztük a svéd sikercsapat, az ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John vagy a Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza és az egykor svájci színekben indult kanadai Céline Dion. mti

megosztás
hozzászólások
Saul fia (7), Musica Antiqua (2), tanulmány (11), jóga (1), Balatoni Limnológiai Intézet (1), MTI (595), Ugrimanók (1), matolcsy gyorgy (1), kutya (23), alternatív gyógymód (1), Balatongyorok (136), vírus (1), Bátortábor (1), hévízi kifolyó (3), tispol (3), HUSZ (7), könyvbemutató (2), Fenyves allé (1), Tál Zoltán (2), Palásthy Bese (2), Fehér szalag (1), fesztival (93), Vaszily Zsolt (3), telefon (3), ló (1), vb (8), riporter (1), torkos csütörtök (3), Tar László (1), Bezerics (1), Kardos Gábor (6), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), idegenforgalom (174), művészet (1), Kányavári-sziget (1), úszás (22), Burgonyakutatási Központ (2), divat (4), Pampetrics Milán (2), Puskás Tamás (3), Naszádos Péter (12), cégtörlés (3), Balaton Szinház (959), nagyik karácsonya (1), uszoda (9), gyed (3), test (1), Balatoni Kurzusok (8), menzareform (4), turisztika (94)