Európa egyik legnagyobb egészségturisztikai szakvásárát rendezik meg Hévízen

2015. szeptember 28.
Európa egyik legnagyobb egészségturisztikai szakvásárát rendezik meg októberben Hévízen, ahová Észak-Amerikától az Arab-öböl térségéig, a világ számos pontjáról várnak látogatókat. A kiállítást konferenciák, hotelbejárások, társasági programok, illetve különböző bemutatók színesítik. A Meeting of the Spas of Central Europe (SPACE) elnevezésű esemény az egészségturizmus iránti egyre növekvő keresletre alapoz.

A nemzetközi szakvásár helyszíne tavaly a szlovéniai Radenci volt, az idén október 1-3. között tartandó magyarországi pedig sorrendben a hetedik találkozó lesz.

A vásár ötletgazdája, a Szlovén Spa Szövetség elnöke, Iztok Altbauert a rendezvényről azt mondta: a Meeting of the Spas of Central Europe (SPACE) elnevezésű esemény az egészségturizmus iránt egyre növekvő keresletre alapoz. A fejlett fürdőkultúrával és hagyományokkal rendelkező közép-európai régióban a szakemberek megismerhetik a legújabb trendeket, a fürdő és wellness piac aktuális kérdéseit.

A rendezvény komoly üzleti potenciállal rendelkezik, eddig több mint 160 wellness és spa szolgáltató állított ki az eseményen, az üzleti találkozók száma meghaladta a 3300-at.

Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: az idei eseményre már Szlovéniából, Magyarországról, Szlovákiából, Horvátországból és Csehországból is jelentkeztek kiállítók. A hévízi esemény nem szokványos utazási irodai vásár lesz, sokkal inkább egy üzleti találkozó, ahol a régió szolgáltatói bemutatkozhatnak a világ minden tájáról ideérkező vásárlóknak. Várhatóan az esemény iránt hatalmas lesz az érdeklődés, hiszen Hévíz Európa legnagyobb gyógyító erejű meleg vizes tava, s a rendezvénynek köszönhetően tovább erősödik a fürdőváros pozíciója. MTI

megosztás
hozzászólások
jóga (1), LMP (4), gazdasag (363), KeszthelyFest (15), Tour de Hongrie (2), tartozás (1), alakformálás (6), munkahely (8), mellrák (1), termálfürdő (1), fesztival (93), pollen (3), Zala Megyei Főügyészség (4), kormany (11), gyenesdias (213), sajtóközlemény (5), Bethesda (1), Z. Karvalics László (1), spinning (2), jogsebész (9), augusztus 20. (5), Hollywood (1), Ács István (10), Joós Adél (1), dohany (15), életmód (10), tabor (6), fürdő (2), tanulmány (11), euronews (1), Ékszertáska (2), Vigántpetend (1), Balaton (1157), katasztrofavedelem (44), Astellas-díj (2), Tar Ferenc (3), középiskola (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), hűtőgépcsere-program (1), onkormanyzat (481), Ollári Barbara (1), szakma (1), tavasz (1), munkaszünet (1), ARC (1), tornádó (1), advent (226), Max (83), Dublecz Karoly (2), törvény (1)