Euro 2021: Az Egyesült Királyság rendezhet minden mérkőzést?

2021. március 01.
Egyelőre csak pletyka a dolog.

Az 1996-os angliai Európa-bajnokság után meg van rá az esély, hogy újra Angliában rendezzek meg egy Európa-bajnokságot, és hogy ők adjanak otthont minden mérkőzésnek a 2021-es eseményén is, a korábbi több helyszínes terv ellenére.  Pár napja terjedt el ez a szóbeszéd az interneten, amikor az UEFA végrehajtó bizottságának az egyik tagja egy olasz rádióban szólta el magát ezzel kapcsolatban. Armand Duka a végrehajtó bizottság albán tagja felvetette a formátum megváltoztatásának a lehetőségét, és elmondta, hogy ebben az esetben biztos, hogy Anglia lenne a helyszín.

Az eredeti tervek szerint, 12 nemzet adna otthon az eseménynek, ebben a 12 rendező városban Budapest is benne van. Ráadásul a sorsolás után az is kiderült, hogy a magyar válogatott a Puskás Ferenc Stadionban találkozna a franciákkal is és a portugálokkal is. Az egyik nyolcaddöntőnek is otthon adna a magyar főváros.

Az UEFA-nak továbbra is elkötelezett amellett, hogy 12 európai városban rendezzék emg az eseményt, a tavaly nyárin elfogadott ütemterv szerint. Ezért január végén meghosszabbították az április eleji határidőt, amit a befogadó városok kaptak a terveik benyújtására. Remélik, hogy Euróba többi része is képes lesz a brit kormány példáját követni és még sikerült a szurkolókat visszajuttatni a stadionokba. Az UEFA terve az, hogy 50 %-os teltházzal bonyolítsák le az Európa-bajnokságot.

London jelen állás szerint máris több mérkőzésnek ad otthont, mint a helyszínek 2014-es kihirdetésekor megfogalmazott tervek alapján. Akkor csak a két elődöntő és a döntő volt Londoné, de miután stadionépítési problémák miatt Brüsszel kiesett a helyszínek közül, három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntős találkozót is kapott pluszban Anglia.

Részvevő csapatok, a bet-magyar.com adatai alapján:

Törökország, Olaszország, Wales, Svájc
Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
Magyarország, Portugália, Franciaország, Németország - nehéz ellenfeleket kapott a magyar válogatott.

A tervek szerint 2021. június 11. és július 11. közt lesz az EB.

A címvédő a portugál válogatott.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Hanse (2), Rúzsa Magdi (1), Bálint NatáLia (2), repülő (3), születés (16), szunyog (3), Visionet (1), Suba Alexandra (1), augusztus 20. (5), képviselő-jelölt (5), média (1), kábítószer (9), Bóka Péter (1), kornyezettudatos (4), Szent Mihály (1), Szeiler Gábor (1), karnevál (1), Golden Globe (3), bor (26), Együtt (1), Partics Roland Hunor (1), nyaralas (12), Gulyás Orsolya (2), büntetés (3), orosz (1), jogosítvány (1), Klenovics Mónika (2), MSZP (17), Bock Bisztró Balaton (16), minisztérium (7), keresztény (2), Burgonyakutatási Központ (2), meteorologia (146), verseny (2), drogmentes (1), idojaras (262), Egészségfejlesztési Iroda (1), palyazat (164), euronews (1), képviselő-testület (37), nyár (1), unicef (1), Illés Fanni (1), Barista bajnokság (2), Lel Ki Főzde (1), Télikert (5), Use Unused (1), szalon (1), tanulmány (11), belfold (1440)