Esőre nem, de 20 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk a jövő héten

2013. október 27.
A jövő héten néhol felhős lesz az ég, másutt napsütéses idő várható, de csak helyenként lehet eső. A nappali maximumok a hét elején még többfelé 25, de a hét végén, november első napjaiban is 20 Celsius-fok körül alakulhatnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzéséből.

Hétfőn több órára kisüt a nap, de csapadék nem várható. A szél a Dunántúlon többfelé megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, a legmagasabb hőmérséklet általában 20 és 25 fok között várható.
   
Kedden délen gyengén felhős, napos idő ígérkezik, északon ezzel szemben több lesz a felhő, és elszórtan kisebb eső, zápor is lehet. Éjszaka és reggel párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet. A minimumhőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 20 és 25 fok között alakulnak, de északnyugaton és az Északi-középhegységben ennél néhány fokkal hűvösebb lesz.
   
Szerdán az Alföldön több órás napsütés valószínű, másutt azonban felhősebb idő várható, északon néhol kisebb eső, zápor is lehet. Az északi szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban 8 és 14 fok között, napközben az Alföldön 20 és 25, másutt 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.
   
Csütörtökön nyugaton felhős vagy erősen felhős idő valószínű, helyenként kisebb esővel, záporesővel. Keleten ezzel szemben várhatóan több órára kisüt a nap, és csapadék sem valószínű. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkülhet, északkeleten meg is erősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul. Nyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.
   
Pénteken, november elsején változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Éjszaka és reggel párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 13 és 19 fok között alakulnak.
   
Szombaton és vasárnap is változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. Éjszaka és reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Vasárnap a leghidegebb órákban 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 13 és 18 fokig melegedhet a levegő - olvasható a középtávú előrejelzésben.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
karate (2), Pápai Gábor (6), kulfold (245), középiskola (1), MSZP (17), Bóka György (2), KeszthelyFest (15), szauna (2), Barista bajnokság (2), freestyle foci (1), Zala Megyei Főügyészség (4), nap (2), vasárnapi pihenőnap (3), Telecom (2), gyermekszám (1), lakás (3), telihold (1), Babos Lajos (1), szerencsejatek (630), Apák napja (1), cipősdoboz (3), skandinav lotto (81), Cserép Letícia (1), Katedra nyelviskola (5), Németh József (1), Bocuse (3), Életfa iskola (2), mav (25), nyelvtanulás (3), Golgota Baptista Gyülekezet (1), párbajtőr (1), karácsonyi képeslap (1), google (3), Sziládi-Kovács Tibor (2), kereszt (1), karrier (1), konyvtar (103), csokoládé (2), Zala Megyei Közgyűlés (3), Ollári Barbara (1), Mohácsi József (8), állatkínzás (2), Mándó Zsuzsanna (1), Kovács Patrícia (1), szalon (1), turisztika (94), Naszádos Péter (12), Pampetrics Milán (2), Nyitott Balaton (2), percdíj (1)