Érmetervezőnk is van!

2012. március 05.
Második lett a Keszthelyen tanuló Gombkötő Bálint az Álmodj, tervezz, verj emlékérmet! elnevezésű rajzpályázaton. Látogatóközpont című tervét apró változtatásokkal megvalósítják, azaz érme lesz az álomból. Nagy Barbara, a Közgazdasági Szakközépiskola szakmai munkaközösségének vezetője elmondta: a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontja írta ki a pályázatot, az érmeterveket A4-es lapon, 140–160 milliméteres körben kellett megrajzolni.
Nézze meg képeinket!

A nyertes pályaművek alapján készül el a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontjának új emlékérméje.
A téma nem áll messze a középiskolától, tanulnak a diákok az érmékről, azok készítéséről is. Kiemelten fontosnak tartják a pénzügyi kultúra terjesztését – hangsúlyozta Nagy Barbara.
Az iskola előválogatón választotta ki a legjobb négy munkát, ezeket küldték el a nemzeti banknak. A 11/A osztályos tanuló Gombkötő Bálint 112 pályázóból lett a második. A fiatal elmondta: tervezett elő- és hátlapot is, az előlap egy kezet ábrázol, üzenete, hogy meg kellene becsülni a pénzt. Végül a hátlappal nyert, ez állt közelebb az elvárásokhoz, ez népszerűsítette a látogatóközpontot. Az első helyezett munkája kerül fel az emlékérem előlapjára, Bálinté a hátlapjára. A diák méretarányos, 19 mm-es változatban is elkészítette az anyagot.
A pályamunkákat a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Pénzverő Zrt. szakemberei bírálták el. A tervező figyelembe vette a kötelező elemeket, Gombkötő Bálint azokat nagyon szépen, jó kompozícióban jelenítette meg – olvasható a zsűri értékelésében. A diák nyereménye egy ezüsttel bevont, fotógravírozott, saját fénykép alapján, egyedileg készült emlékérem, valamint az MNB Látogatóközpontjának új emlékérme díszdobozban.
Gombkötő Bálint mellett keszthelyi különdíjasa is lett a versenynek: a szintén 11. osztályos Mikola Emese a tíz különdíjas között van. Mindketten ajándék rajzkészlettel gazdagodtak. Nem titkolt cél, hogy folytassák az alkotást.

megosztás
hozzászólások
dohany (15), Szeiler Gábor (1), Balatongyorok (136), vendeglátás (6), Papp Gabor (227), képviselő-testület (37), gazdasag (363), Gál Lajos (9), Négeli Noémi (1), Ifi Ferenc (1), íjászverseny (1), Burgonyakutatási Központ (2), keprol kepre (7), Pappné Beke Judit (1), szépségápolás (8), kultura (22), Kardos Gábor (6), Rézsó Tamás (6), google (3), keszthelyi-hegység (1), szerelem (1), Szabó Ilona (1), könyvbemutató (2), Ekmann László (1), Ruzsics Ferenc (434), bíróság (8), Főzzünk játszva (2), Suba Alexandra (1), Biró Róbert (15), Balaton Sound (2), Paleomedicina (1), farsang (2), maraton (59), Love your belly (2), Szent István ünnepe (3), életmód (10), vívás (1), kitüntetés (6), Joós Attila (1), Keszthely HUSZ (3), halottak napja (1), keszthelyi kilometerek (78), pápa (1), Lidl (1), Cseh László (1), táplálkozási tanácsadó (1), adó (6), szép (9), riporter (1), menekült (1)