Érdemes alacsonyabb osztályú futballmeccsekre is fogadni

2021. január 12.
Az alacsonyabb osztályú labdarúgó-meccsek mindig komoly lehetőséget tartogatnak a fogadók számára. Nézzük csak meg pontosan, hogy miért!

Alapvetően, amikor egy fogadó labdarúgó-fogadásra adja a fejét, akkor szinte mindig a legnépszerűbb és legnagyobb meccsek kerülnek a szeme elé és ezeket is keresi. Hiszen a Juventus vagy éppen a Real Madrid csapatát mindenki ismeri és a legális fogadóirodák hihetetlen mennyiségű fogadási piacot kínálnak a legnagyobbak mérkőzéseire. Még az is előfordul elég sokszor, hogy egy sportfogadás bónusz keretein belül még akciós szorzókat is felkínálnak a bukmékerek, csak hogy náluk fogadjunk ezekre a kiemelt találkozókra.

Alapvetően 5-6 olyan liga van, ami kiemeltnek számít az európai piacokat kiszolgálató bukmékereknél, de még a távol-keleti fogadóirodáknál is az angol vagy éppen spanyol meccsek a legnépszerűbbek. És amikor ott állunk a fogadási kínálat előtt, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mi majd meg fogjuk tudni mondani, hogy

  • Messi élete meccsét hozza vagy éppen
  • Ronaldo majd idegenben rúg hármat vagy
  • a PSG pedig kikap a kupában,

és behúzzuk a nagy nyereményt. A következőkben viszont arról fogunk röviden írni, hogy miért érdemes nyitott szemmel járni és körbenézni a kínálat alsóbb részében is, hiszen számtalan kisebb vagy alacsonyabb osztályú liga meccseire fogadhatunk. De miért is tegyük ezt?

Két fontos érv az alacsonyabb ligák mellett

1) A kisebb ligák, alacsonyabb osztályok jobb szorzókat kínálnak a meccsekre. Egy harmadosztályban vagy éppen egy luxemburgi bajnokságban a meccsek többsége teljesen kiegyenlített, nincsenek nagyon kiemelkedő csapatok. Így megtörténhet az is, hogy miközben mindkét csapatnak nagyjából ugyanakkora esélye van megnyerni a meccset, mégis a bukméker akár háromszoros szorzót is ad a vendégcsapat sikerére. Ez pedig nagyon nagy lehetőséget kínál nekünk, hiszen a bukmékerek egy nagyobb liga esetén pontosan tudják az esélyeket, a statisztikákat és hogy kik a nagy esélyesek egy meccsen, de egy harmadik vagy akár egy negyedik osztály esetén ez egyáltalán nem így van. Ha csak egyetlen bennfentes infónk is van, máris előnyben vagyunk minden fogadóval szemben, hiszen egy negyedosztály esetén nehéz a sérüléseket nyomonkövetni.

2) Simán lehet, hogy mi magunk jóval többet tudunk az adott bajnokságról, mint a bukméker maga. Hiszen honnan tudhatná az angol bukméker elemzője, hogy éppenséggel mi zajlik a görög harmadosztályban? Ha viszont mi ismerjük ezeket a csapatokat, ismerjük a dinamikákat, követjük a híreket, akkor előnybe kerülhetünk a fogadóirodával szemben. Minél ismeretlenebb egy bajnokság, amiről képesek vagyunk értékes információkat szerezni, annál nagyobb az esélye, hogy többet fogunk tudni a bukmékernél.
Természetesen ebben az is benne van, hogy belefuthatunk teljesen váratlan és kiszámíthatatlan eredményekbe, de mégis, nagyobb az esélye annak, hogy a bukméker követ el hibákat a szorzók meghatározásakor. Válasszunk ki egy bajnokságot, amely nem tartozik az ismertebbek, népszerűbbek közé és kezdjünk el információkat gyűjteni napi szinten. Ezt megtehetjük a Facebookon vagy bármely más közösségi platformon és különféle blogokon is.

További ötletek, hogy miért fogadjunk kisebb bajnokságokra

3) Érdemes figyelni arra is, hogy ne repüljünk rá teljes egészében az ismeretlen ligákra, hanem próbáljuk meg szétosztani a fogadásainkat. Ez azt jelenti, hogy továbbra is próbálkozzunk a nagy meccseken és a nagy ligákban, de mindenképpen több bukmékernél tartsunk vasat a tűzben, azaz egyik helyen egy alacsonyabb osztályú szelvényt küldjünk játékba, a másik helyen pedig kockáztassunk mondjuk egy Juventus-sikerrel. Vagy a másik bukmékernél is játszhatunk alacsonyabb ligák meccsein, de a lényeg, hogy egy sportfogadó irodánál ne essünk túlzásokba.
4) Az alacsonyabb ligákban értelemszerűen szűkebb a keret, kevesebb a pénz, azaz egy kiállítás utáni eltiltás vagy éppen sérülés hetekre meghatározhatja egy csapat teljesítményét. Szimplán megfigyelhetjük, hogy kik a legjobb góllövők és ha közülük kiesik valaki, már be is ugorhatunk, hiszen egy negyedosztályban nem lesznek sztárok a kispadon, nincsenek ugyanolyan szintű játékosok a második vonalban. Ha képesek vagyunk megtudni ilyenek híreket és nem kerül a világsajtóban címoldalra, akkor máris komoly esélyünk van behúzni egy jó fogadást.
5) Az internet korában szinte minden információ hozzáférhető a legalacsonyabb osztályú ligákról is. Gondoljunk bele, milyen jó blogokat és írásokat lehet olvasni akár az angol hetedik osztályról vagy éppen az angol kupa első köreiről. És ma már bármely nemzeti bajnokságról lehet angolul is olvasni. Ráadásul ahogy gyarapszanak a bukmékerek is, úgy kerül egyre több és több ismeretlenebb labdarúgó-bajnokság a fogadási kínálatba. Ez ugyanis egy olyan előny lehet a bukmékerek versenyében, amelynek köszönhetően sok játékos mehet az egyik sportfogadó irodához a másikkal szemben.

Az egész cikk lényege tehát az, hogy a világ legjobb bajnokságai és csapatai mindig is el fogják vinni a fogadók jelentős részét és a bukmékerek is komolyan körül fogják járni ezeket a meccseket. Ez pedig azt jelenti a fogadók számára, hogy az alacsonyabb osztályok, kisebb ligák nagy esélyt jelenthetnek a sikerre. A sportfogadás tipikusan az a szórakozási forma, pénzkereseti lehetőség, ahol az információ és a tudás ugyanúgy hatalom, mint bárhol máshol. Csak legyünk képesek megszerezni.
Ha pedig tetszett nekünk ez az írás és hasonlókat szeretnénk még olvasni, akkor bátran keressük fel a szerző, Aladar Kollar honlapját ezen a linken, ahol a többi cikkéből is szemezgethetünk.

Fotó forrása: unsplash.com
 

megosztás
hozzászólások
Hévízi-tó (1), kábítószer (9), Playboy (1), eon (2), Cséby Géza (5), retro (1), média (1), balatoni strandbelépő (1), helikon (41), Palásthy Bese (1), Illés Fanni (1), Orbán Viktor (3), Liszkay (2), turisztika (94), Babos Lajos (1), KeszthelyFest (15), vitorlázás (37), ÉrtékTrend (35), felmeres (10), monitormagazin (107), drog (3), Kocsis László (1), gyes (2), palyazat (164), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Széll Tamás (1), választás (46), KRAFT (5), Benkő Lívia (1), Somogyi Zoltán (4), Tál Zoltán (2), karácsonyi képeslap (1), állatorvos (1), Nagy Angelika (1), szolárium (1), vízilabda (2), bank (7), jogsebész (9), balett (1), felveteli (29), Ferenc pápa (1), Paleomedicina (1), kutyás strand (5), zeneszerző (1), repuloter (64), Mikulás (8), kormánymegbízott (1), proa (1), verklifesztivál (3), kék zászló (1)