Élvezd a minőséget – whiskyben is

2015. november 16.
Nagy sikere volt a vonyarcvashegyi Player’s Pool and Lounge október 22-én tartott első whiskyestjének. Bár külföldön nagy hagyományai vannak, a kezdeményezés nemcsak a környéken, de nyugodtan mondhatjuk, hogy Magyarországon is egyedülálló, hiszen a magyar emberek elsősorban a bor- és a pálinkakultúra hívei.– A prémium minőségű whisky nyújtotta élményeket szerettük volna megosztani a vendégeinkkel. A whisky a téli időszak itala, és az első rendezvény sikerét látva úgy gondoltuk, ősztől tavaszig tartó tematikus whiskyestsorozatot rendezünk, hiszen ennek az italnak is kiterjedt világa van. A mostani alkalom a skót whiskyé volt, a scotché, a következő találkozásunkkor, november 21-én pedig ír whiskykkel ismerkedhetnek meg a vendégek. Karácsonykor még nagyobb meglepetéssel rukkolunk elő: kanadai és walesi whiskyvel szeretnénk kényeztetni a szinte már törzsközönséget. A minőségi italokat egy kedves külföldi partnerünk segítségével kutatjuk fel és szerezzük be, aki egyébként német whiskynagykövet. Németországban klubok, baráti társaságok alakulnak abból a célból, hogy a whiskykülönlegességeket tesztelhessék. Mi is erre törekszünk, a Player’s pedig ideális helyszín hozzá – árulta el Gaál Miklós, a Player’s egyik vezetője.
– A whiskyest egy kicsit más, mint a Balaton mellett megszokott borvacsorák. Először is bevezetjük a vendégeket a whiskyk világába, beszélünk az előállító régiók történetéről, az adott ország whiskys hagyományairól és a felvonultatott whiskyről. A nagyszerű nedűk mellé más-más fogás is társul, a program az egész estét felöleli – tette hozzá. – Ennek az alkoholfajtának is megvannak a minőségi kritériumai, mint nálunk a pálinkának, az igazi whisky eddig talán el sem jutott Magyarországra.

Player’s Restaurant & Bar
Vonyarcvashegy, Fürdő utca 3.
www.players-lounge.hu

megosztás
hozzászólások
pünkösdi regatta (5), Krepsz-Kapai Bernadett (1), uzemanyag (24), Művészetek völgye (7), mentő (9), hazassag (6), repuloter (64), KDNP (1), punkosdi regatta (9), lotus (1), Darren Cranmer (2), Baptista Szeretetszolgálat (1), bezárás (1), béremelés (2), Kovács Ernő (1), posta (1), Donkó Imre (1), Intersport (1), Balsai Móni (1), augusztus 20. (5), power-bank (1), Gál Lajos (9), Orbán Viktor (3), díj (4), gyógytó (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Nagy Bálint (10), Bringatanya (2), Tóth Xénia (6), tengerpart (1), fogyasztóvédelem (1), Palásthy Bese (1), Magyar Telekom (1), nagyméret (1), Örvényeshegy Piknik (3), képviselő-testület (37), hospice (1), keszthely balaton kekszalag (5), tranzakciós díj (1), Cseh László (1), Gyertyánági Endre (1), Balaton-part (10), Egészségfejlesztési Iroda (1), karácsonyi képeslap (1), egynapos sebészet (1), ország torta (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Gelencsér Kálmán (2), Szent István ünnepe (3), szalloda (59)