„Eltűntek a városból az ismerős arcok”

2016. január 23.
A lételeme a mozgás a keszthelyi Németh Veronikának, ez korán kiderült. Keszthelyen, a Goldmark Művelődési Központban, Szabóné Dézsenyi Zsuzsannánál kezdett táncolni, majd Budapesten, a Madách Musical Táncművészeti Iskolában folytatta.Emellett Sütő Enikő modelliskolájába járt, majd elvégezte a Győri Balettintézetet. A fiatal lány elárulja: a táncolás nem volt móka és kacagás, a balettmesterek megtörték őket, a fizikai megterhelés mellett lelki megpróbáltatásokkal is szembe kellett néznie. Mint mondja: édesanyjának köszönheti, hogy átvészelte ezeket az éveket.

– Egy mondás szerint össze kell törni lelkileg szilánkokra az igazi balerinát, hogy a mestere a saját elképzelése szerint tudja formálni az előadáshoz. Épp ezért egy ideig nem kívántam a balettot a középiskola után. Végül mégis visszakanyarodtam a tánc felé: a Magyar Táncművészeti Főiskola színházi, színpadi táncmester szakot indított, ebben színészmesterség és tánc egyaránt szerepel, így mindkét szerelmemnek hódolhatok. Most vagyok másodéves, és végre megtapasztaltam a táncszakma pozitív oldalát is.
– Nagyon kötődöm Keszthelyhez, a szüleimhez, honvágyam van máshol. Azonban néhány éve eltűntek a városból az ismerős arcok: minden barátnőm Budapesten vagy külföldön van, már kisebb a vonzás. Az én szakmámban nincs itt lehetőség, így én sem tervezek hosszú távra. Úgy vélem, jelenleg Magyarország élhetetlen. Harangozó-díjas táncosok fillérekért dolgoznak, holott néhány száz kilométerrel arrébb hatszor-nyolcszor többet kereshetnének. Itthon sokszor nem a tehetség számít az érvényesülésnél, és az emberek igénye is csökkent a kultúra iránt. A város hibája, hogy Keszthelyen nincs egy minőségi, kulturált szórakozóhely.
– Imádom Keszthelyt és Hévízt is, hiszen nézzünk körbe: mindenünk megvan, amit szeretnénk, a Balaton, a Hévízi-tó, múzeumok, színház, színvonalas rendezvények, egyetem, de nem tudunk élni vele. Nincs igény a kultúrára, inkább bemegy az egyszeri ember a boltba, megveszi a chipset és a kólát, otthon pedig addig nézi a sorozatokat, amíg elalszik a tévé előtt, mondván, ő nem bolondult meg, hogy például a Szegedi Balett előadására költsön…

megosztás
hozzászólások
Cséby Géza (5), Gyarmati Noémi (1), minisztérium (7), kormanyhivatal (93), Novák Péter (1), rezidance (5), diploma (4), macska (1), országgyűlési képviselő (33), videó (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), uzemanyag (24), repülőtér (21), karrier (1), tenisz (3), szex (9), szalloda (59), Kovács Ernő (1), Zalaszántó (1), paralimpia (4), Playboy (1), Balatoni Szövetség (3), Kvárta Mátyás (44), világbajnokság (2), vallás (1), magyar dal napja (8), tour de france (1), Hotel Zenit (3), husvet (14), orvos (23), Balatoni Kör (2), néptánc (4), bíróság (8), állami támogatás (1), Bálint NatáLia (2), kresz (2), Nagymező Gyenesdiás (1), tabor (6), Komoróczi Lajos (3), tispol (3), Ferenc pápa (1), Balaton-átúszás (1), Hollywood (1), Biró Róbert (15), deviza (1), közmunka (1), kultura (22), verseny (2), diakhitel (7), VOLT fesztival (7)