Elsősegélynyújtást tanultak a zalai kormányablakok munkatársai

2011. november 12.
Elsősegélynyújtást tanult a zalai kormányablakok és a csatlakozó ügyfélszolgálatok több munkatársa, hogy szükség esetén szakszerű segítséget nyújthassanak.

A képzést kezdeményező Rigó Csaba, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja az MTI-nek elmondta: összesen 36 kormánytisztviselő vett részt a nyolcórás képzésen. Mentőtiszti felkészítéssel, háromszor 12 fős csoportokban elméleti és gyakorlati felkészítést is kaptak a tanfolyamra jelentkezők.
A kormánymegbízott kifejtette: az volt a céljuk, hogy a megyében működő két kormányablaknál, Zalaegerszegen és Nagykanizsán bármilyen beosztásban is dolgoznak a munkatársak, mindig legyen olyan, aki szakszerű ellátást tud nyújtani a mentők megérkezéséig. A stroke vagy infarktus gyanúja esetén szükséges teendőkre is felkészítették a kormánytisztviselőket, s például a közlekedési hatóság munkatársai azt is elsajátíthatták, hogy az utakon bekövetkező baleseteknél miként tudnak segítséget nyújtani.
A két zalai kormányablak munkatársai a januári indulás óta több mint 15 ezer ügyet kezeltek, de több tízezer ügyfél fordul meg az egészségbiztosítási és a nyugdíjfolyósítási ügyfélszolgálatokon is, ez indokolta a kezdeményezést.    
Az ötlet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőinek a figyelmét is felkeltette, s elképzelhető, hogy valamennyi megyében tartanak hasonló elsősegélynyújtó felkészítéseket - közölte a kormánymegbízott.
Rigó Csaba elmondta: azt a felvetést is megfogalmazták, hogy az egyre növekvő ügyfélforgalom miatt szükség lehet újraélesztő készülékek elhelyezésére a kormányablakokban. Ezeket a berendezéseket európai uniós forrásokból szerezhetnék be, s szükség esetén azokat akár a laikusok is használni tudják. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Tóth Xénia (6), emléknap (1), kollégium (1), halottak napja (1), keszthely balaton kekszalag (5), Krepsz-Kapai Bernadett (1), kulfold (245), csillaghullás (2), konyvtar (103), álláshirdetés (18), vlog (4), terápia (4), telefon (3), Gulyás Orsolya (2), Bezerics (1), kutyás strand (5), Eurostat (1), Palásthy Bese (2), Keszthely HUSZ (3), zene (23), Joós Adél (1), parkoló (4), Tóth Csaba (3), husvet (14), véradás (2), Március 15 (2), Bock Bisztró (12), Ekmann László (1), színház (5), Pete Krisztina (1), hegyalja fesztival (3), rezidance (5), Love your belly (2), voroskereszt (24), augusztus 20. (5), Mohácsi József (8), áruház (1), Horváth Szabina (1), Clemens Zsófia (1), halál (42), Magyarország tortája (1), jég (5), mellrák (1), macska (1), méregtelenítés (1), Szeiler Stúdió (32), Főügyészség (7), mobil (2), Major Veronika (5), szolárium (1)