Első soros ülését tartotta az újonnan felállt keszthelyi képviselő-testület

2014. november 06.
Napirendre került a Vállussal és a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal való megállapodások felülvizsgálata, a síkosság-mentesítés és a jövő évi turisztikai szezon. A testület döntött arról, hogy mérséklik az önkormányzati tulajdonú üzletek bérleti díját.

Jelentős kedvezménnyel segíti a városvezetés az önkormányzati helyiségeket bérlő üzlettulajdonosokat. A képviselő testület úgy határozott, hogy a jövő évre vonatkozóan sem érvényesíti a bérleti szerződésekben rögzített évenkénti díjemelést. Emellett a keszthelyi székhellyel rendelkező bérlői számára októbertől májusig 25% díjkedvezményt is nyújt. Így több mint 10 millió forinttal támogatja az önkormányzat a kereskedőket.

Elfogadták a téli szezonra szóló hó-szolgálati- és síkosság-mentesítési operatív tervet. A Gazdasági Ellátó Szervezet által összeállított kalkuláció szerint ennek a költségigénye bruttó 16,7 millió forint. Az önkormányzatnak a büdzsébe ebből kb. 10,5 millió forintot kell betervezni, mivel az elmúlt télre kalkulált költségből több mint 6 millió forint megmaradt. A GESZ a rendelkezésre álló pénzből négy darab seprőgépet is kíván vásárolni.

Az önkormányzat képviselő-testülete 2008 óta tárgyalja minden ősszel a jövő évi turisztikai szezonra való felkészülésről szóló intézkedési tervet. Ebben meghatározzák a turizmusfejlesztési koncepció irányvonalát az ágazat fő szereplőivel, akik felvázolják többek közt, milyen programok, rendezvények, fejlesztések élénkíthetik a következő évben az idegenforgalmat a Balaton fővárosában.

Két megállapodás felülvizsgálatáról is döntött a grémium.
2013. január 1-jétől közös önkormányzati hivatalt működtet Keszthely és Vállus, mely együttműködést a testület szeretne megszüntetni, mivel az több nehézséget okozott és okoz, a települések eltérő lélekszámából, struktúrájából adódó feladatok különbözősége miatt. Amennyiben a két önkormányzat közt megszületik a megállapodás, jövő év január 1-jétől újra önálló polgármesteri hivatalt működtethet Keszthely.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzattal fennálló megállapodást a törvényi kötelezettségnek eleget téve vizsgálta a testület.

Saját halottjának tekinti a város Veér Miklóst és átvállalja temetési költségeit. A választókerület korábbi országgyűlési képviselője, a rendszerváltás idején pedig tanácselnöke volt a városnak. Veér Miklós október 14-én, 68 éves korában hunyt el.

A nyílt ülés befejezéseként támogatási kérelmekről is szavaztak, zárt ülésen a Keszthelyi Jachtkikötő ügyeiről, egyedi lakásügyről és a Pro Cultura cím adományozásáról tárgyaltak képviselők.   

megosztás
hozzászólások
Cserszegtomaj (124), Hotel Zenit (3), nyaralas (12), Rezi (1), Vatikán (1), állami (1), tranzakciós díj (1), debrecen uszo eb (16), Zalai Borcégér (5), alapítvány (2), vonat (7), képviselő-testület (37), Kapolcs (1), sarmellek (53), apartman (3), Gelencsér Dental (3), Szabó Ilona (1), vízkereszt (1), Balaton-átúszás (1), közmunka (1), footgolf (1), Palinkas Robert (83), étrend (4), husvet (14), kilométer (1), Sárdi Katalin (1), Márton nap (1), tispol (3), Baptista Szeretetszolgálat (1), lotus (1), KeszthelyFest (15), Katedra nyelviskola (5), kornyezettudatos (4), vívás (1), cukorbetegség (2), nyelvvizsga (2), Kastély kávézó (1), vitorlázás (37), Donkó Imre (1), verseny (2), tavaszi szél vizet áraszt (1), uszoda (9), Németh Gábor (1), LMP (4), jaras (36), szűrés (1), DK (13), Festetics kastély (139), telihold (1), Rio 2016 (32)