Első hely a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatán

2012. november 11.
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége idén már negyedik alakalommal hirdette meg a „Példát adó jó gyakorlatok” – Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programját. A legjobb pályázatokat benyújtó önkormányzatokat meghívták a záró konferenciára november 8-án Budapestre, ahol a prezentációs anyaguk bemutatásával kellett ismertetniük az általuk legjobbnak ítélt gyakorlatukat.

Gyenesdiás a „Varázslatos vizes világ” témakörben adta be pályázatát. Az anyagot Gyutai Szalai Nikoletta, Gál Lajos polgármester és Samu Zoltán főtanácsos állította össze. Érdekes és értékes megoldásokról lehetett még hallani az „Amikor nem a pénz számít, a legjobb testvérvárosi találkozó és a közfoglalkoztatás megoldásának témaköreiből.
A döntőbe 18 pályázó kapott meghívást, hogy anyagát tíz percben bemutassa. A pályázat és a verseny az innovációról, az egymástól tanulás lehetőségéről, a kreativitásról és tenni akarásról, valamint az önkormányzati igazgatásról és közszolgáltatások megújításáról szólt. Nem a vetélkedés állt a középpontban, sokkal inkább egymás teljesítményének elismerése és az egymástól való tanulás lehetőségének kihasználása.
A konferencián Gyenesdiást Góth Imre Árpád, Gyenesdiás Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke képviselte a pályázatra benyújtott anyag alapján készített prezentációval. Bemutatta a település történelmi fejlődéséből adódó környezetvédelmi feladatokat. Beszélt a civil szféra és az önkormányzat közös munkájáról, az óvodában és iskolában folyó környezeti nevelési programról. Az elért eredmények mellett kitért a jövőben megvalósításra váró feladatokra, mint a Balaton vízszint védelme, a mederkotrás szükségességére és az esővíz összegyűjtésének fontosságára a magánházaknál.
A konferencián sok tartalmas előadás hangzott el, nehéz dolga volt a zsűrinek az értékeléskor. Gyenesdiáson az elmúlt évtizedekben végzett munka és annak bemutatása elnyerte az első helyet a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok bemutatóján.
A környezetvédelmet érintő Tájdíj pályázat, a Biodiverzitás főváros pályázat után most a LÖGY pályázat keretében is jól mutatkoztunk be.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Év szállása (1), sorkötelezett (1), Paleomedicina (1), miniszterelnök (2), webshop (1), jutalom (1), Gelencsér Kálmán (2), ünnep (141), Telecom (2), riporter (1), Együtt (1), nagyméret (1), 3D (1), fogyasztóvédelem (1), gyed (3), Balatoni Szövetség (3), Ekmann László (1), goldmark muvelodési kozpont (60), fitt (1), Fehér szalag (1), év fürdője (4), CT (3), Szeiler Stúdió (32), Krassói Katalin (1), torkos csütörtök (3), Balsai Móni (1), strand (21), Négeli Noémi (1), Magyar Telekom (1), újszülött (1), Hírek képekben (10), Forstner Anna (1), Németh Gábor (1), kalendarium (831), balatongyorok jazz (23), Magyar Turizmus Zrt (45), test (1), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), munkahely (8), Hanse (2), muzeum (55), Gelencsér Dental (3), művészet (1), árviz (2), recept (178), Lel Ki Főzde (1), állami támogatás (1), vadász (2), Sifter Rózsa (1)