Elmerült a kisgyermek Balatongyöröknél a Balatonba

2016. augusztus 10.
Kimentettek a vízirendőrök a Balatonból egy négyéves kisfiút, aki messze elsodródott a balatongyöröki strandról egy felfújható fotellel, majd a gyerek után úszó apát is menteni kellett.

A kisfiú kedd este, másodfokú viharjelzés idején sodródott el a balatongyöröki strandról, a keszthelyi vízirendőrök mintegy 450 méterre a parttól vették észre. Mielőtt a fürdőeszközhöz értek, a fiú a vízbe esett és elmerült. Csak a közelbe érve látták, hogy egy kisgyerekről van szó, akinek sikerült a vízfelszínre feljönnie, de újra merülni kezdett. A vízirendőrök épségben a hajóra emelték, majd viharkabátot adtak rá és elindultak vele a part felé, amikor egy férfi kiabálására lettek figyelmesek.

Mint kiderült, a kisfiú apja volt az, aki úszva indult gyermeke után. A férfit a rendőrök szintén a szolgálati kisgéphajóba emelték. Az északi szél addigra nagyon megerősödött, a férfinak visszaúszni már nem lett volna ereje.
Apa és fia épségben a partra került. A gyermeknek az ijedtségen kívül nem esett baja. MTI

megosztás
hozzászólások
dinnye (1), kalendarium (831), cégtörlés (3), Orbán Viktor (3), hullámmasszázs (1), Pápai Gábor (6), vuz kft (17), Balaton Szinház (959), kulfold (245), Via Hotel (1), Nyitott Balaton (2), Komoróczi Lajos (3), Március 15 (2), életmód (10), autó (3), Csikós Beatrix (1), Radnóti Miklós (1), kezilabda (64), Pampetrics György (21), percdíj (1), gerincvédelem (1), Musica Antiqua (2), Ekmann László (1), piac (6), Bradley Cooper (1), országgyűlési képviselő (33), Biró Lajos (1), táncpanoráma (5), Horváth Szabina (1), gyümölcs (2), időkép.hu (2), daganat (6), Partics Roland Hunor (1), konyha (1), Gulyás Orsolya (2), véradás (2), Berecz András (1), szépségápolás (8), Spa Hévíz (3), sztár (2), balatoni strandbelépő (1), Pete Krisztina (1), Gyarmati Noémi (1), Gachályi András (3), Horváth Mariann (1), Cseh László (1), Serenity Hill (1), Horváth Lászlóné (1), Pampetrics Milán (2), Giro d'Italia (1)