Ellopták a személyid? - Már elektronikus úton is pótolható

2013. május 17.
Rövidebb idő alatt, már interneten is intézhető az erkölcsi bizonyítvány kérelmezése mellett a személyi igazolvány pótlása is

Már elektronikus úton is be lehet jelenteni a személyazonosító igazolvány elvesztését, ellopását vagy megsemmisülését, valamint kezdeményezhető a pótlása is, ha az okmányon szereplő adatokban nem történt változás. Ehhez mindössze Ügyfélkapu-regisztrációval kell rendelkeznie a bejelentőnek.
A vezetői engedélyek és a lakcímkártyák változatlan adattartalmú pótlását jelenleg is elektronikusan, személyes okmányirodai megjelenés nélkül lehet kezdeményezni - emlékeztet a közlemény.
A Magyary-programban fontos célként jelenik meg az ügyfél-tájékoztatás javítása is, ezért hozta létre korábban a KEKKH az ügyfelek távoli ügyintézését segítő, folyamatosan elérhető, úgynevezett webes ügysegédrendszert. Ha az ügyintézéskor illeték vagy díj megfizetése is szükség van, az az új rendszer támogatásával interneten keresztül banki átutalással vagy bankkártyás fizetéssel is lehetséges.
Fontos eleme a fejlesztésnek, hogy az ügyfél a webes ügysegéden keresztül indított valamennyi ügyének állását nyomon követheti. A webes ügysegédet az Ügyfélkapu-azonosítóval rendelkező ügyfelek vehetik igénybe a KEKKH honlapján (www.kekkh.gov.hu) keresztül - zárul a közlemény.

megosztás
hozzászólások
Mándó Zsuzsanna (1), Kardos Gábor (6), menekült (1), korcsolya (4), Zalaszántó (1), bolt (3), nyelvtanulás (3), esztétika (8), KRAFT (5), kornyezettudatos (4), Pelso Társaság (6), kalendarium (831), Béres Attila (2), világbajnokság (2), Hosszú Katinka (2), Szent Márton (3), sárkányrepülő (1), Fenyves allé (1), Ugrimanók (1), étel (3), Polgár Zsolt (1), farsang (2), tavasz (1), munkanelkuli (2), munkaszünet (1), munkaviszony (1), telihold (1), Mátrai Gabriella (2), koraszülött (1), ötös lottó (101), Főzzünk játszva (2), Szabó Ilona (1), holokauszt (1), footgolf (1), TDM (3), szakács (1), ünnep (141), luxus (4), tollaslabda (1), Tóth Csaba (3), gyermekbarát (2), szépségápolás (8), biztosítás (2), Pál Attila (1), test (1), alkalmassági (1), múzeumok éjszakája (4), Monitor konyhája (80), Katedra nyelviskola (5), gyilkosság (1)