Ellenőrzések strandokon, éttermekben és fesztiválokon

2016. június 08.
A nyári idegenforgalmi szezonban, június 6-ától folyamatosak az ellenőrzések elsősorban a fesztiválokon és különböző rendezvényeken. Az ellenőrzések egyebek mellett kiterjednek az egyes idegenforgalmi szolgáltatásokra és az árfeltüntetésre.Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelő helyettes államtitkár kiemelte: „A mindenkori fogyasztóvédelmi politikának magas szintű védelmet kell biztosítania valamennyi fogyasztó számára, ezen belül is külön figyelmet fordítunk a kiszolgáltatottabb helyzetben lévő, kevésbé tudatos fogyasztókra, kiemelten a fiatalkorúakra”.
Az ellenőrzések további helyszínei a strandok, élményfürdők, wellness és gyógyturisztikai létesítmények, a különböző gasztronómiai, szabadidős és kulturális rendezvények, az idegenforgalmilag frekventált helyeken működő vendéglátó-ipari egységek.

A hazánkban nyaralók védelmét szolgáló hatósági ellenőrzések mellett a tárcának és a fogyasztóvédelmi hatóságnak a külföldön vakációzó magyarok védelme is fontos. A nyári szabadságolások alkalmával ugyanis sokan utaznak repülővel külföldre, foglalnak szállást vagy bérelnek gépjárművet. Ezért elengedhetetlen, hogy az utazók tudjanak arról, milyen jogaik vannak, hova fordulhatnak, ha külföldi vállalkozással szemben merül fel valamilyen problémájuk az üdülés során.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által működtetett Európai Fogyasztói Központ Magyarország (EFK) a fogyasztói jogokról szóló tájékoztatás mellett ingyenes érdemi és jogi segítséget nyújt a magyar fogyasztóknak, ha valamely másik uniós tagállamban, Izlandon vagy Norvégiában honos vállalkozással, szolgáltatóval kapcsolatban van panaszuk. Többek között a légiközlekedéssel, a vasúti vagy buszos utazással, az autóbérléssel, a külföldi szállásfoglalással, a szállás minőségével, a külföldön vásárolt termékekkel összefüggő garanciális jogok érvényesítésében való közreműködésért érdemes a központhoz fordulniuk. Az EFK-val az info@magyarefk.hu e-mail címen és a www.magyarefk.hu honlapon lehet felvenni a kapcsolatot.

A fogyasztóvédelemért felelős fejlesztési tárca és a hatóság bízik benne, hogy az ellenőrzések pozitív eredménnyel zárulnak és elősegítik a hazai és a külföldi pihenni vágyók nyugodt és kellemes időtöltését.
forrás: Turizmus Online

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Balatoni Hajózási Zrt (4), tornádó (1), Magyar Államkincstár (2), gyermek (12), Burucs Szabolcs (2), Helikoni ünnepség (4), kisterseg (20), koktél (1), Hanse (2), Golfclub Imperial Balaton (2), Selmeczy Zsuzsanna (5), marko peter (22), vonyarcvashegy (158), Magyar Telekom (1), korcsolya (4), Ekmann László (1), debrecen uszo eb (16), traffipax (4), nav (29), advent (226), Zalai Borcégér (5), TRX (22), gazdasag (363), vendégéjszaka (2), kresz (2), tabor (6), vallás (1), film (8), konyvtar (103), DJ Gerysson (1), betegség (12), nagyméret (1), Kvárta Mátyás (44), jaras (36), Palásthy Bese (2), egészség (131), Otthon Centrum (1), újév (6), Saul fia (7), Dumaszínház (2), verkli (5), goldmark muvelodési kozpont (60), Festetics kastély (139), e-kereskedelem (1), adó (6), gyógyfürdő (6), Tóth Levente (2), Schmied Zoltán (1), Donkó Imre (1), DK (13)