Elkábították és kifosztották a férfiakat

2014. június 25.
Kifosztás, kerítés és lőfegyverrel való visszaélés bűntette is szerepelt a vádak között abban az ügyben, melynek egyik vádlottja egy fiatalkorú lány volt.


Az I. r. vádlott tizenévesen ismerkedett meg egy német állampolgárságú férfivel.  A lány és két barátnője (a II. r. és a III. r. vádlottak) elhatározták, pénzt szereznek a férfitől és barátjától úgy, hogy altatóval elkábítják őket. 2011 áprilisában a két férfi vacsorázni, szórakozni, majd a lakásukra hívta a lányokat.  A vádlottak a IV. r. vádlottól - akinek terhére illegális lőfegyvertartást is felrótt a vádirat - szerzett altató folyadékot belekeverték a férfiak italába, akik ennek hatására  rövidesen elaludtak. A lányok átkutatták ruházatukat, illetve a lakást, s órát, készpénzt, ékszereket, mobiltelefont magukhoz véve távoztak, 655.600 Ft kárt okozva  a sértetteknek.

A ”csapathoz” nem sokkal később csatlakozott egy másik fiatal, 18 év alatti lány is. Vele 2011 májusában a IV. r. vádlott elegyedett beszélgetésbe Keszthely Sétáló utcájában, s ”jól fizető” bártáncosi munkát ajánlott az elkeseredett lánynak, ám néhány nap múlva már a 76-os út mellett kellett ”dolgoznia” az I. r., a II.r. és az V. rendű vádlott felügyelete alatt. A keresett pénzt a II. r. vádlottnak adta át.

Az I. r. és a II. r vádlottak tagadták a terhükre rótt cselekményeket, vallomást csak a nyomozati szakaszban tettek. Mindketten azt mondták, hogy a német férfiakkal azon az estén elmentek szórakozni, majd a lakásukra, ám részegek voltak, elaludtak. Ébredés után - míg  a férfiak aludtak - hazamentek.  A IV. r. és az V. r.  vádlottakkal egyetemben tagadták azt is, hogy bárkit prostitúcióra kényszerítettek volna. Velük ellentétben a III. r. vádlott részletes beismerő, a többi vádlott szerepét is leíró vallomást tett.

A Zalaegerszegi Törvényszék 2014. június 24-én  a Keszthelyi Járásbíróság 2013. október 31. napján hozott elsőfokú ítéletét  az I. r., a II. r., a  IV. r.  és  az  V. r. vádlottak vonatkozásában helybenhagyta. Az I. r. és a II. r.  vádlottakat 2 rendbeli kifosztás bűntettében, mint társtettest, és kerítés bűntettében, mint társtettest mondta ki bűnösnek. Előbbit 1 év 9 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházára, utóbbit 4 év börtönre ítélték, s 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az V. r. vádlott kerítés bűntettében, mint társtettes működött közre, ő 2 év 6 hónap börtönt, s 4 év közügyektől  való eltiltást kapott.
A törvényszék megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a  IV. r.  vádlott esetében: társtettesként elkövetett kerítés bűntettének minősített cselekményét bűnsegédként elkövetett kerítés bűntettének minősítette és 2 év  6 hónap börtönre ítélte, 4 évre eltiltva a közügyek gyakorlásától.
Az ítélet jogerős.


Zalaegerszeg, 2014. június 25.Dr. Bartalné dr. Mentes Judit
       sajtószóvivő

megosztás
hozzászólások
Zalai Kutyasuli (1), mellrák (1), nyelvtanulás (3), Pampetrics György (21), debrecen uszo eb (16), köztársasági elnök (1), Naszádos Péter (12), monitormagazin (107), Serenity Hill (1), Player's Restaurant & Bar (2), aranyérem (1), Pálfi Attila (1), palyazat (164), Krasznai István (1), Csöre Gyula (1), angus marha (1), hosegriado (7), év fürdője (4), Mándó Zsuzsanna (1), Nyitott Balaton (2), szakma (1), Bródy János (1), alkohol (4), terápia (4), Varga Endre (4), kábítószer (9), Varga Andrea (13), alpolgármester (2), hulladék (3), jövőkutatás (1), retro (1), Happy Dixieland Band (8), horgász (5), orosz (1), Z. Karvalics László (1), Centrál Színház (1), szalon (1), Halott pénz (1), Széll Tamás (1), Fodor Edith (3), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Zala folyó (1), cégtörlés (3), test (1), influenza (2), hűtőgépcsere-program (1), europa-bajnok (5), Hanse (2), vonyarcvashegy (158), Krassói Katalin (1)