Elismerések a sportsikerekért

2013. március 13.
Az elmúlt esztendőben kiváló teljesítmény nyújtó, legjobb eredményeket elérő sportolókat, csapatokat és edzőiket köszöntötték a hagyományos városi sportgálán szerdán este. Borosné Eitner Kinga ifjúsági és sport tanácsnok üdvözlő beszédében köszönetet mondott a sikerekért, majd Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke szólt a jelenlévőkhöz.


Kiemelte a sport erejét, nevelő hatását, fontosságát, elmondva, hogy azt a kormány jelentős összeggel támogatja. Keszthelyen szintén sokat tettek a sportolási lehetőségekért, megépült a tanuszoda, a Vajda gimnázium mozgás háza, és az Asbóth szakközépiskola műfüves pályája. Bíznak benne, hogy a fejlesztések tovább folytatódhatnak, különböző állami és helyi forrásoknak köszönhetően.
Kiss Norbert helyettes államtitkár nem csak a verseny és egészség szempontjából nevezte fontosnak a sportot, hanem gazdasági tényezőként is említette. Azt mondta, a TAO források köre tovább bővül, a közeljövőben számos sportágat vonnak be a támogatásba. Kiemelte, hogy az elmúlt húsz évben nem kapott olyan jelentős állami pénzt a sport, mint amit a jelenlegi kormány fordít az ágazatra. Ez a tendencia megmarad a jövőben is – fogalmazott. Az olimpiai sikereket bemutató film után Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó dr. Iglódi Endrével, a MOB Emlék- és Hagyományőrző bizottságának tagjával beszélgetve tartott élménybeszámolót, elárulva: továbbra is vágyik a sikerekre, a nyári világbajnokságon is szeretne minél jobban szerepelni.
Az ünnepség végén Pálinkás Róbert alpolgármester és Borosné Eitner Kinga adta át a képviselő-testület által megszavazott legjobb sportolóknak a díjakat, elismeréseket.

A díjazottak:
Keszthely Város Sportjáért" - Takács Zoltán (posztumusz)
Keszthely város jegjobb utánpótlás edzője" - Dr. Kardos József
Keszthely város legjobb felnőtt férfi sportolója" - Berecz Zsombor
Keszthely város legjobb ifjúsági fiú sportolója" - Kovács Benjámin Ádám
Keszthely város legjobb ifjúsági leány sportolója" - Major Veronika
Jó tanuló, jó sportoló" - Fodor Csenge Réka
Keszthely város legjobb csapata" - Georgikon DSE Kézilabda Szakosztály

megosztás
hozzászólások
tornádó (1), Ács István (10), Dublecz Karoly (2), Via Hotel (1), Bálint NatáLia (2), színház (5), Paleomedicina (1), Balaton Szinház (959), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Szent István ünnepe (3), KRAFT (5), influenza (2), Spar (1), Halház kft (1), kozlekedes (8), karate (2), marko peter (22), jovedelem (2), Rtime (5), nyaralas (12), Semmelweis (2), webshop (1), életveszély (1), felsőoktatás (9), szakma (1), zápor (1), menzareform (4), Monitor konyhája (80), migráns (3), Gelencsér Kálmán (2), álláshirdetés (18), VOLT fesztival (7), parlament (72), cselgáncs (1), jogszabály (1), Kardos Gábor (6), szép (9), georgikon (38), Koncz Zsuzsa (1), Hévíz gyógyfürdő (112), koraszülött (1), tappenz (1), Az év orvosa (1), esküvő (9), Rezi (1), Kartali Zsuzsanna (1), oktatas (347), advent (226), Schmied Zoltán (1), jaras (36)