Életveszélyes borválaszték és vadonatúj ételek a vonyarcvashegyi Bock Bisztró őszi étlapján

2015. november 27.
Háromszor váltanak étlapot a vonyarci Bock Bisztróban minden évben, az őszi-téli ízeket mostantól lehet megkóstolni. Az új étlapon új levesek, új főételek és új desszertek szerepelnek, ezért a főzési fortélyokat Bíró Lajos segédletével sajátítják el, majd a konyhafőnök kritikája alapján finomítják tökéletesre.

Az ételekkel összhangban hamarosan új borlapot is olvashatnak a Bock-rajongók. A bisztró eddig 122 bort kínált, a választék életveszélyes, és még bővülni fog. Az új borlappal a cél lefedni Magyarországot, a balatoni és környéki borvidékek mellett Villányon kívül Szekszárd, Eger, Sopron és egy határon túli borász borait is meg lehet kóstolni. A hangsúly persze a balatoni és a Bock borokon van, a Bock-pincészet kínálata a legsokoldalúbb, emellett azonban még huszonkét borász termékeiből lehet választani.
A borok tekintetében jó hír, hogy egyre többen látogatják a vonyarcvashegyi borszaküzletet, amely kiemelkedően jó áron értékesíti termékeit, főleg a Bock borokat: a legnagyobb partneri kedvezménnyel adják tovább Bock-rajongó vendégeiknek.

Három séf, három egyéniség, három változatos étel
Ki tudhatná jobban, melyik a legfinomabb étel, mint az, aki készíti! Álljon itt kedvcsinálónak három ajánlás az új étlapról a budapesti és a vonyarcvashegyi Bock Bisztró séfjétől, valamint Bíró Lajos konyhafőnöktől. Egy-egy olyan étel, amely az ő szívükhöz, ízlésvilágukhoz közel áll. Ahogy a három séf is különbözik egymástól, úgy kedvenceik is változatosak.
 

„A kedvencem a szűrt halászlé frissen befőzött pontyszeletekkel, belsőségekkel – hagymával, paprikával, hegyes erőssel zöldségelt alapon. Friss és üde.” (Ács István, a vonyarcvashegyi Bock Bisztró séfje)

„Egyértelműen a fogas rác. Minden szentnek maga felé hajlik a keze: ez az én egyik újragondolt fogásom, amely beépült a Bock-repertoárba, másrészt balatoni vonatkozása is van. Korszerű, XXI. századi küllemű, cizellált, közben a hagyományokat, a lecsós-burgonyás-tejfölös alapízvilágot megtartja.”
(Varju Viktor, a pesti Bock séfje)

„A csirkemellsuprette-ét ajánlom. A bőrös csirkemellen rajta van a szárnya töve, ehhez paprikáskrumpli-veloutét adunk, amelyben édeslencse-saláta van. Nagyon jópofa a fitneszes csirke a passzírozott paprikás krumplival.”
(Bíró Lajos konyhafőnök)
megosztás
hozzászólások
kapcsolódó hírek
belfold (1440), tanulmány (11), Kartali Zsuzsanna (1), Bibó Gimnázium (1), szalloda (59), Horvath Terez jegyzo (29), nyelvvizsga (2), koktél (1), Csikós Beatrix (1), keresztény (2), emléknap (1), szabadsag (2), Magyar Államkincstár (2), szépségápolás (8), ünnep (141), magyar dal napja (8), Visionet (1), europa-bajnok (5), Pálfi Attila (1), Pápai Gábor (6), strand (21), Fodor Márk (8), hospice (1), web (5), program (7), Együtt (1), reklám (1), balatoni strandbelépő (1), Fejér György Városi Könyvtár (52), meiszner kati (16), OKJ (1), törvény (1), Március 15 (2), Vajda János Gimnázium (22), Rózsakert étterem Hévíz (1), nyelvtanulás (3), Tar Ferenc (3), drog (3), fagylalt (6), év fürdője (4), Novák Péter (1), pedagógus (6), Alsópáhok (51), Tóth Gergely (1), kormánymegbízott (1), hulladék (3), Happy Dixieland Band (8), Koósz Attila (1), tispol (3), Joós Attila (1)