Életmentő tetoválás a cukorbetegeknek ingyen, Keszthelyen is!

2018. március 19.
Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész, Zsoldos Péter kezdeményezése.

Zsoldos Péter képzőművészeti egyetemet és kisképzőt végzett karikaturista, tetoválóművész pár napja adta hírül, hogy ingyenes tetoválást vállal cukorbetegeknek. A Facebookon megosztott hírre rengetegen reagáltak. Megkeresésünkre tegnap azt írta: feldobtam egy kavicsot és egy Boeing zuhant vissza rám. Országos mozgalom lettünk 3 nap alatt: 36 kolléga csatlakozott vasárnap (2018. március 18.) reggelig az ország minden részéből olvasható az Életszépítők Magazin oldalán.

Ételallergiások és más – váratlan rosszulléttel járó – betegségben szenvedők számára is hasznos lehet a betegséget jelző tetoválás, vagy akár a vércsoport jelölése is, de Péter és társai kifejezetten a diabéteszesekre fókuszálnak a kezdeményezésükkel.

Péter hangsúlyozza: nem ő az ötletgazda, csak Magyarországon ő indította útjára a jótékonysági akciót.

Marton István Németországban élő tetováló kollégánk ötlete alapján indult el – mondja. – Célunk segíteni azoknak a betegeknek, akiket roham esetén gyakran ittasnak néznek. A tetoválást meglátva remélhetőleg előbb juthatnak szakszerű ellátáshoz, ami akár az életüket is megmentheti. Két olyan vendégem is volt, aki kómába esett amiatt, hogy félreértették az állapotukat a laikusok.

A diabéteszes állapotot jelző tetoválás egységes és kötött: az ábra alapja egy kék kör, melyben feltűnik a T1 vagy a T2 jelzés, attól függően, hogy a páciens 1-es vagy 2-es típusú diabéteszben szenved. Az ábra alatt a Diabetic felirat olvasható – vagyis a betegség megnevezése angol nyelven. A tetoválás javasolt helye a csukló belső oldala.

Keszthelyen Juha Ádám (Nemesis Tattoo Keszthely) csatlakozott a mára már országos mozgalomhoz.

Az ingyenes tetoválás csak betegséget igazoló papírral vehető igénybe.

Így néz ki az országosan egységes tetoválás

Akit érdekel a lehetőség, a Facebookon érdeklődhet az alábbi csoportban!

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
medve (1), Bagyinka Tímea (1), Bradley Cooper (1), Manninger Jenő (383), Cserszegtomaj (124), 2016 (2), lovaglás (2), természetgyógyászat (2), tour de france (1), Katedra nyelviskola (5), vasárnapi pihenőnap (3), Kvarda Attila (25), statisztika (2), vasút (10), hatos lottó (93), szavazas (9), Happy Dixieland Band (8), zeneszerző (1), eltűnt (5), Rigo Csaba (36), baleset (169), Aradvári László (1), Alsópáhok (51), szolárium (1), transzfer (1), Jazz Fiesta (2), kovács (1), verseny (2), támogatás (5), boldog (1), Pálfi László (1), deviza (1), Virágos Magyarország (6), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), Tóth Gergely (1), borünnep (23), pápa (1), nyaralas (12), képviselő-testület (37), cipősdoboz (3), viz (1), sportlövő (2), gasztronómia (4), Oláh Péter (2), Gulyás Orsolya (2), Balatonfüred (2), kereskedelem (1), ajánló (1148), érettségi megoldás (5), parkolás (8)