Elektronikustananyag-bemutató és szakmai döntő az Asbóthban

2014. november 23.
Háromnapos országos villamos szakképzési konferenciát rendeztek a keszthelyi Asbóth Sándor szakképző iskolában a Legrand Zrt.-vel és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával közös szervezésben. A rendezvényen több mint száz oktatási szakember jelent meg az ország fontos képzőhelyeinek képviseletében.

A konferencia célja lehetőséget adni a villamos szakmai képzésben részt vevő szakembereknek kutatási és fejlesztési eredmények megismerésére, tapasztalatok megosztására és elképzelések megvitatására. Palotás József, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal szak- és felnőttképzési főigazgatója ismertette a szakképzés előtt álló lehetőségeket, a fejlesztési irányokat. Eljött és köszöntötte a rendezvényt méltatva az Asbóth-iskola innovatív hozzáállását, kiváló szakmai munkáját Mayer Andrea, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakképzésért felelős elnökhelyettese. Ruzsics Ferenc polgármester a város nevében köszöntötte a megjelenteket, Csótár András iskolaigazgató pedig a keszthelyi szakképzés fejlesztésének lehetőségeiről beszélt.
A rendezvényen bemutatták a Legrand Zrt. által kifejlesztett komplex elektronikus tananyagot is, amely oktatópanelekkel kiegészítve segíti az elméleti és gyakorlatorientált ismeretek megszerzését, a hozzá kapcsolódó feladatbázissal jelentősen megkönnyíti a szakmai oktatók munkáját.

Cél a Worldskills

A rendezvény a szakmai konferencián kívül a villanyszerelő szakma országos döntőjének is helyet adott, ahová hat tanuló került be, közöttük az asbóthos Varga Ádám is. A versenysorozat 800 tanulóval indult, és a győri, illetve debreceni elődöntők alapján alakult ki a keszthelyi hatos döntő. Varga Ádám bronzérmes lett. Az első helyért, holtverseny miatt újabb körben méri össze tudását decemberben a két fiatal, hogy egyikük megszerezze a jogot a jövő évi brazíliai szakmák világbajnokságán, a Worldskills versenyen Magyarország képviseletére. A jelen lévő szakemberek pedig megismerhették a nemzetközi előírások alapján szervezett versenyek szabályrendszerét.
A színvonalas szakmai programok mellett a résztvevőknek lehetőségük volt a kikapcsolódásra is, megtekinthették Keszthely nevezetességeit, és a Helikon szállóban esténként kötetlen témájú, jó hangulatú eszmecserék is zajlottak.

megosztás
hozzászólások
magyar (1), Varga Terézia (1), politika (37), KFT (1), Zala Megyei Közgyűlés (3), újszülött (1), utazas (15), Horváth Mariann (1), HIV (1), Horváth Lászlóné (1), hullámmasszázs (1), szauna (2), Spa Hévíz (3), állatkert (1), menekült (1), fogorvos (5), oktatas (347), horgász (5), Gelencsér Dental (3), Központi Statisztikai Hivatal (3), árviz (2), Koósz Attila (1), bank (7), pszichoterápia (1), statisztika (2), tavasz (1), proa (1), Március 15 (2), Oroszlán Zsolt (2), Joós Adél (1), emléknap (1), kert (1), parkolás (8), golf (11), film (8), karate (2), családbarát (1), állami (1), verkli (5), Bradley Cooper (1), hitel (5), rezidance (5), méregtelenítés (1), Puskás Tamás (3), Pápai Gábor (6), trianon (2), betegség (12), Czigány Sándor (2), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), Egészségfejlesztési Iroda (1)