Éjszaka szurkolhatunk! - Golden Globe-díjas lesz a Saul fia?

2016. január 10.
Los Angelesben 73. alkalommal adják át az Oscar-díj előfutárának tekintett Golden Globe- (Arany Glóbusz-) díjat. A gálán Denzel Washington amerikai filmsztár veheti át Cecil B. DeMille-díjat.

A Golden Globe-díjat 1944 óta adják át, az Oscar-díj után ez a legfontosabb amerikai filmes elismerés. A győztesekről száz, régóta Hollywoodban dolgozó újságíróból álló, nemzetközi zsűri dönt.
A 2016-os Golden Globe-díjátadó ceremóniát Ricky Gervais brit színész, komikus vezeti, aki a negyedik alkalommal vállalja a házigazda szerepét. Az est háziasszonya Jamie Foxx lánya, Corinne, a Dél-kaliforniai Egyetem végzős hallgatója lesz, aki már divatmodellként is bemutatkozott. Miss Golden Globe feladatát rendszerint egy hollywoodi híresség lánya kapja, korábban Rumer Willis, Francesca Eastwood és Laura Dern is volt már "Arany Glóbusz kisasszony". A műsort a Beverly Hilton Hotelből élőben közvetíti az amerikai NBC televízió.

A legjobb idegen nyelvű film díjáért Nemes Jeles László Saul fia című alkotása is versenyben van. Magyar jelölt évtizedek óta nem került Golden Globe-közelbe. A holokausztdráma mellett a Legújabb testamentum című luxemburgi-francia-belga, az El club című chilei, a Miekkailija című finn és a Mustang című francia dráma szerepel a mezőnyben.

A DeMille-díjat a "világ szórakoztatóiparára rendkívüli hatást gyakorló" művészeknek ítélik oda. 2014-ben George Clooney volt a díjazott, korábban Woody Allen, Jodie Foster, Morgan Freeman és Robert De Niro is átvehette az elismerést.
A díjat ezúttal kiemelkedő filmes pályafutásáért ítélte Denzel Washingtonnak a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége. Washington az Oscar-díjat és a Golden Globe-díjat is elnyerte 1990-ben Az ötvennegyedik hadtest című filmben nyújtott alakításáért, egy évvel később újabb Goldan Globe-ot kapott a Hurrikán című filmért, 2002-ben pedig Oscart a Kiképzésért. A Kiképzést rendező Antoine Fuquával dolgozott A hét mesterlövész című klasszikus western új feldolgozásán is, amely 2016-ban kerül a mozikba.

megosztás
hozzászólások
2016 (2), Papp Gabor (227), meiszner kati (16), repülőtér (21), Zalai Kutyasuli (1), utca embere (8), garázsvásár (1), CT (3), bolt (3), Puskás Tamás (3), felsőoktatás (9), Kartali Zsuzsanna (1), politika (37), online (1), Örvényeshegy Piknik (3), tiltakozás (1), autóbusz (1), köztársasági elnök (1), Helikoni ünnepség (4), mobil (2), marko peter (22), testkezelés (2), Pampetrics Milán (2), Brüsszel (1), Laky András (2), kulturalis (4), tavasz (1), konyha (1), gyógytornász (1), hitel (5), Bogi (13), szűrés (1), Balaton átúszás (5), szalon (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), tollaslabda (1), Street Festival Keszthely (1), sorkötelezett (1), KiBeszél (14), vízkereszt (1), Semmelweis (2), alternatív gyógymód (1), családbarát (1), beruházás (2), tabor (6), luxus (4), alga (1), mozi (13), La Montanara (1), Max (83)