Együttműködésben állapodott meg a hévízi gyógyfürdő és a keszthelyi egyetem

2012. április 23.
Környezetvédelmi, biológiai és klinikai kutatásokat, valamint oktatási területeket érintő együttműködési megállapodást kötött hétfőn a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. a Pannon Egyetem Georgikon Karával.

Dublecz Károly, a keszthelyi egyetemi kar dékánja a Hévízen tartott aláírási ceremónia kapcsán elmondta: a két intézmény között évtizedekre nyúlik vissza a kapcsolat, a tőzegkutatásban, a tó élővilágának feltárásában vagy a radiológiai vizsgálatok terén, de társadalomtudományi területeket érintő vagy piacfelmérési kutatásokat egyaránt megvalósítottak már. A turisztikai képzéssel is foglalkozó keszthelyi felsőoktatási intézmény kezdeményezése volt, hogy ezeket az eddig esetleges kezdeményezéseket összegezzék, de nem titkolt cél volt, hogy az egyetemi oktatási tapasztalatokat is kihasználják a csökkenő állami finanszírozás ellenében.
Kvarda Attila, a gyógyfürdőkórház ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: egyszerre kell figyelembe venni működésük során a tó gyógyászati, környezetvédelmi, természetvédelmi és biológiai értékeit, ezért is van szükség tudományos kutatásokra, amelyek eredményeit a szolgáltatások fejlesztésében is hasznosíthatják. A 21. századi kihívásoknak is meg kell felelni ugyanakkor, a változó vendégkör miatt rendelkezni kell a szükséges nyelvtudással, de a kommunikáció is kiemelt terület, mert mindenkinek érdeke, hogy az idelátogatók teljes megelégedettséggel távozzanak.
A megállapodás értelmében elsősorban angol, német és orosz nyelvi képzésben, kommunikációs és menedzsment oktatásban részesülnek a gyógyfürdő munkatársai, de a két intézmény közösen készít egészségturisztikai egyetemi jegyzetet. A klinikai kutatásokhoz kapcsolódó közös marketing és turisztikai kutatásokat is végeznek, s folytatják a tó tőzegvizsgálatát, környezet- és természetvédelmi kutatásait is - olvasható az aláírt megállapodásban. mti

megosztás
hozzászólások
Torsa Dániel (1), nyaralas (12), jótékonyság (3), Márton nap (1), gyógytó (1), Varga Terézia (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), munkaviszony (1), konyha (1), szépségápolás (8), sárkányrepülő (1), Fenyves allé (1), viz (1), macska (1), autó (3), kerekpar (27), bank (7), hosegriado (7), szolárium (1), Mándó Zsuzsanna (1), antsz (15), Helikoni ünnepség (4), repülő (3), Hévíz (1219), Benkő Lívia (1), Füzes Eszter (1), Berecz András (1), kutatas (81), voroskereszt (24), VÉDA (1), Semmelweis (2), vallás (1), Manninger Jenő (384), aranyérem (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), Szeiler Stúdió (32), tanulmány (11), trianon (2), pápa (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Balatoni Kör (2), VOLT fesztival (7), egynapos sebészet (1), környezetvédelem (2), holdfogyatkozás (1), zene (23), Bibó Gimnázium (1), vb (8), Suba Alexandra (1), Pappné Beke Judit (1)