Együttműködés a Fly Balaton és a Debrecen Airport között

2014. június 24.
Egy új turisztikai kiadvány, az Airport Magazin létrehozása alkalmából írtak alá együttműködési megállapodást a sármelléki Fly Balaton és a Debrecen Airport vezetői kedden a debreceni repülőtéren.

A várhatóan szeptemberben, vagy októberben 200 ezer példányban megjelenő, orosz nyelvű 84 oldalas kiadványban a két repülőtér környékének turisztikai szereplői mutatják be kínálatukat - számolt be az eseményről a hajdupress.hu.

A hévízi önkormányzat által működtetett Fly Balaton orosz partnere közel 20 oroszországi város több mint ezer utazási irodájában helyezi el a reprezentatív megjelenésű magazint - hangzott el a sajtótájékoztatón. A kiadványtól egyebek mellett azt remélik, hogy jövőre már a debreceni légikikötőbe is charterjáratokkal érkeznek majd az orosz turisták- olvasható a hajdupress.hu oldalon.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta: 2010-ben a regionális repülőtérre építve új turisztikai stratégiát dolgoztak ki, aminek eredményeként  a hévízi gyógytó a korábbi évi 700-800 ezer helyett tavaly már 1,4 millió belépőt fogadott, és ebben fontos szerepe volt az orosz turistáknak.
Tájékoztatása szerint az orosz turisták kétszer annyi időt töltenek Hévíz környékén, mint például a németek, és kétszer annyit költenek, mint más országokból érkezők. A vendégéjszakák száma is jelentősen nőtt: 2010-ben 900 ezer volt ez a szám Hévízen, tavaly már 1,1 millió.
Papp Gábor hozzátette: Hévízen mintegy 300 ingatlant vásároltak meg külföldiek, a vevők 95 százaléka orosz.

Fotó, videó: Miskolczi János

megosztás
hozzászólások
fájdalommentes (3), Gyertyánági Endre (1), Max (83), Kocsis László (1), utánpótlás (1), Év fája (1), shotokan (1), Laky András (2), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Keszthelyi Kiscápák (6), gyilkosság (1), Bradley Cooper (1), vegetariánus (1), Silver fitness (1), ZalaSprings Golf Resort (2), hegyalja fesztival (3), pünkösdi regatta (5), túlsúlyos (3), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), felveteli (29), büntetés (3), Pura Vida Port (1), posta (1), könyvbemutató (2), police (513), Németh Veronika (1), tornádó (1), pollen (3), Csótár András (58), Centrál Színház (1), Gál Lajos (9), Kányavári-sziget (1), ipsos (1), keszthely foter (201), Lel Ki Főzde (1), ingatlan (12), Polgár Zsolt (1), vb (8), energia (7), Magyarország tortája (1), Balatoni Kurzusok (8), bezárás (1), természetgyógyászat (2), Balatonátcsúszás (1), webshop (1), kutyás strand (5), erdő (2), Bogi (13), adomány (1), magyar (1)