Együtt szaval a nemzet

2014. január 22.
A magyar kultúra napján a Himnusszal indul útjára az Együtt Szaval a Nemzet program, amelynek keretében a világ magyar nyelvű általános és középiskoláinak tanulói együtt szavalhatnak az internet segítségével. Keszthelyen az Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói is részt vettek a programban.
Nézze meg galériánkat!

Szőcs Géza kormánybiztos, miniszterelnöki főtanácsadó hétfői közleménye szerint a közös szavalat Jordán Tamás Kossuth-díjas színész-rendező szakmai irányítása mellett valósul meg. Az iskolák a Google+ Hangouts on Air - azonnali internetes közvetítések létrehozására szolgáló - funkcióján keresztül kapcsolódhatnak be a programba. Január 22-én 7 és 10 óra között a kezdeményezés YouTube-csatornáján, a YouTube.com/egyuttszavalanemzet oldalon várják a közös versmondáshoz csatlakozó iskolákat, osztályokat és iskolai közösségeket.
 


Az Együtt Szaval a Nemzet YouTube-csatornán a vezénylésnek helyet adó iskola - idén, első alkalommal a Budajenői Általános Iskola - jelenik majd meg, amelynek diákjai Jordán Tamás vezetésével elszavalják a Himnuszt. Ezzel egy időben a világ más részeiről csatlakozó iskolák szavalatai is megtekinthetők lesznek akár Székelyudvarhelyről, akár Melbourne-ből, vagy Tokióból. A világban számos helyszínen zajló eseményről a közszolgálati média több csatornája is beszámol - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A különböző helyszíneken elhangzó valamennyi szavalat rögzítésre kerül, és a YouTube-csatornán keresztül visszanézhetővé válik. Április 11-ig - a magyar költészet napjáig - a részt vevő iskoláknak lehetőségük lesz további szavalatokat is feltölteni, és a legnézettebbeket, illetve a legnagyobb tetszést kiváltókat jutalmazzák. A díjakat a magyar költészet napján adják át.

"Célunk a kultúra népszerűsítése és a magyar közösségek összekapcsolása szerte a világon. A világ több ezer magyar nyelvű iskoláját figyelembe véve ezzel egy hosszú távú programot indítunk útjára, melynek évente újabb és újabb határon belüli és külhoni település ad majd otthont" - írta Szőcs Géza, hozzátéve, hogy a következő házigazdát az idei résztvevők közül sorsolással választják ki.

Mint rámutatott, a programmal szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének, ápolva és továbbadva kultúránk tárgyi és szellemi értékeit.

A programról további részleteket a www.egyuttszavalanemzet.hu oldalon találhatnak az érdeklődők, és ott lehet regisztrálni a szerdán 10 órakor kezdődő közös szavalásra.

megosztás
hozzászólások
sportlövő (2), efott (6), kereskedelem (1), HUSZ (7), TDM (3), ÉrtékTrend extra (7), Zalai Borcégér (5), Révai Gábor (1), Varga Andrea (13), Naszádos Péter (12), Bradley Cooper (1), kábítószer (9), nav (29), gyed (3), ünnep (141), 2016 (2), ingatlan (12), migráns (3), Bezerics (1), színház (5), beruházás (2), mellrák (1), KiBeszél (14), Silver fitness (1), keszthely balaton kekszalag (5), rezsi (18), Platán étterem (1), voroskereszt (24), ruha (2), betegség (12), Playboy (1), Cseh László (1), Gelencsér Dental (3), Művészetek völgye (7), Jemen (1), gyermekfelügyelő (1), Pelso Társaság (6), oktatas (347), Asperger-szindróma (1), támogatás (5), homoszexualis (1), Happy Dixieland Band (8), Manninger Jenő (384), utánpótlás (1), Budapest (3), Básti Juli (1), Marsalkó Dávid (1), Kastély kávézó (1), Lel Ki Főzde (1), Horvath Terez jegyzo (29)