Együtt, egységesen Alsópáhokért!

2014. október 08.
„Célom, hogy továbbra is egységesen, egymást tisztelve, megbecsülve dolgozzunk a településünkért” – nyilatkozta lapunknak Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere, aki tizenkét esztendeje dolgozik Alsópáhokért, egy ciklusban képviselőként, kettőben pedig polgármesterként. Most újra indul az önkormányzati választáson.

– Mi jellemezte a képviselő-testület eddigi munkáját?
– A korábbi vezetés megalapozta azt a fejlődést, amelynek köszönhetően Alsópáhok jó irányba indult el. Örülök annak, hogy a képviselő-testület tagjai felismerték, a feladat nem más, mint hogy minden erejükkel a faluért dolgozzanak, ennek pedig minden előnyét érezte Alsópáhok és lakossága.
– Milyen eredményekről tud beszámolni?
– Az adóbevételekből és a pályázati forrásokból számos fejlesztést, beruházást meg tudtunk valósítani, amelyeknek köszönhetően tovább szépült, ezzel pedig vonzóvá vált a település. A munkálatok egyébként folyamatosak, jelenleg éppen a hegyi utak felújítása zajlik, 30-40 esztendeje nem volt ekkora átfogó beruházás egy olyan területen, amely nemcsak a helyi lakosságot szolgálja, hanem azokat is, akik ingatlannal rendelkeznek a hegyi területeken. Az óvodában is fejlesztettünk, 3,2 millió forintból játékokat vásároltunk az elmúlt időszakban.
– Mire számíthat a lakosság a következő négy évben?
– Új faluközpontot szeretnénk kialakítani, amely meghatározná Alsópáhok képét. Emellett a terveink között szerepel az egészségház megújítása, járdaépítés, buszmegállók, buszöblök megvalósítása a Sármellék felé vezető irányban, a temető rendezése, parkolók kiépítése, valamint a parkosítás. Az elkövetkezendő ciklusra vonatkozó programban szerepel még a településen átvezető főút felújítása, amelyet a Magyar Közúttal közösen szeretnénk megvalósítani. Tervezzük a közvilágítás megújítását is, ha a már beadott pályázatunk sikeresen szerepel, 326 fényforrást cserélünk ki energiatakarékos izzókra. Új falubuszt is szeretnénk vásárolni. Fontos, hogy az önkormányzat megbecsülje, segítse a lakókat, a civil szervezeteket, hiszen ők jelentik a falut. Bízom benne, hogy a megkezdett munka folytatódhat. Ehhez arra kérem az alsópáhokiakat, hogy minél többen menjenek el az önkormányzati választásra október 12-én, és döntsenek a közös jövőről.

megosztás
hozzászólások
Balaton-átúszás (1), ökölvívás (2), Sifter Rózsa (1), költészet napja (2), tollaslabda (1), verseny (2), hitel (5), autó (3), vonat (7), viz (1), deviza (1), egészség (131), terápia (4), gyógytornász (1), internet (20), mellrák (1), Hollywood (1), Pampetrics Milán (2), lotus (1), Balaton Sound (2), footgolf (1), georgikon dse (7), ruha (2), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), balatoni strandbelépő (1), jogosítvány (1), keresztény (2), jatek (2), boldog (1), felmeres (10), kábítószer (9), fesztival (93), zivatar (1), orosz (1), torkos csütörtök (3), véradás (2), sztár (2), Szabó Ilona (1), Bóka István (1), fitt (1), Horváth Mariann (1), paleo-ketogén (4), Burgonyakutatási Központ (2), Semmelweis (2), voroskereszt (24), helikon (41), riporter (1), Kovács Ernő (1), Reischl-sörház (1), tavaszi szél vizet áraszt (1)