Egyre többen ajándékoznak luxuspihenést karácsonyra

2013. december 17.
Az utóbbi években stabilan növekszik a luxuspihenést ajándékozók száma a karácsonyi időszakban: egyre többen ajándékoznak hétvégi pihenésre beváltható üdülési élményt az ünnepekre.

Az ilyen ajándékok esetében a kényelmes és gyors internetes vásárlás is egyre népszerűbb, hiszen a tavalyi évhez képest idén csaknem megkétszereződött az online rendelések száma. A pihenésre beváltható ajándékutalványok 95 százaléka személyes ajándék, a céges ajándékozási hajlandóság azonban a válság hatására visszaesett – derül ki az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel statisztikáiból.

Az elmúlt években stabil növekedést mutat az exkluzív pihenésre váltható ajándékutalványok eladási statisztikája a Spirit Hotel tapasztalatai szerint. A jellemzően 1-3 éjszakára szóló ajándékutalványokat magánszemélyek vásárolják személyes ajándékként a családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek. A céges ajándékozási hajlandóság azonban a válság hatására visszaesett és egyelőre még nem látszanak ezen a területen a kilábalás jelei.

Átalakultak az ajándékutalványok vásárlási szokásai is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több vásárló bízik az online vásárlásban, a tavalyi évhez képest idén 1,7-szeresére nőtt az online rendelések száma. A legtöbb online utalványt az osztrák és a szlovák vendégek vásárolják, de a hazai vendégek körében is egyre népszerűbb az internetes vásárlás.

megosztás
hozzászólások
étel (3), 1956 (1), Básti Juli (1), Sifter Rózsa (1), hitel (5), shotokan karate (3), palyazat (164), tour de france (1), Krasznai István (1), Anna-bál (2), Balatoni Kurzusok (8), környezetvédelem (2), ajánló (1148), parlament (72), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Márki Péter (1), vasárnapi nyitvatartás (1), kert (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), orvos (23), autizmus (2), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Klenovics Mónika (2), fogorvos (5), menzareform (4), Pelso Társaság (6), tavaszi szél vizet áraszt (1), Centrál Színház (1), Nardai Sarolta (1), vonat (7), nap (2), Dumaszínház (2), Pálfi László (1), Bethesda (1), VeszprémFest (1), karrier (1), footgolf (1), Manninger Jenő (384), koktél (1), posta (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Tóth Csaba (3), kutyás strand (5), Németh Veronika (1), margaret thatcher (1), életveszély (1), kereszt (1), telihold (1), CT (3), Zalacsány (4)