Egyre többen ajándékoznak luxuspihenést karácsonyra

2013. december 17.
Az utóbbi években stabilan növekszik a luxuspihenést ajándékozók száma a karácsonyi időszakban: egyre többen ajándékoznak hétvégi pihenésre beváltható üdülési élményt az ünnepekre.

Az ilyen ajándékok esetében a kényelmes és gyors internetes vásárlás is egyre népszerűbb, hiszen a tavalyi évhez képest idén csaknem megkétszereződött az online rendelések száma. A pihenésre beváltható ajándékutalványok 95 százaléka személyes ajándék, a céges ajándékozási hajlandóság azonban a válság hatására visszaesett – derül ki az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel statisztikáiból.

Az elmúlt években stabil növekedést mutat az exkluzív pihenésre váltható ajándékutalványok eladási statisztikája a Spirit Hotel tapasztalatai szerint. A jellemzően 1-3 éjszakára szóló ajándékutalványokat magánszemélyek vásárolják személyes ajándékként a családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek. A céges ajándékozási hajlandóság azonban a válság hatására visszaesett és egyelőre még nem látszanak ezen a területen a kilábalás jelei.

Átalakultak az ajándékutalványok vásárlási szokásai is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több vásárló bízik az online vásárlásban, a tavalyi évhez képest idén 1,7-szeresére nőtt az online rendelések száma. A legtöbb online utalványt az osztrák és a szlovák vendégek vásárolják, de a hazai vendégek körében is egyre népszerűbb az internetes vásárlás.

megosztás
hozzászólások
karate (2), rezidance (5), Keszthelyen élni (6), óraátállítás (3), gasztroblogger (2), jogosítvány (1), szolárium (1), tollaslabda (1), Cséby Géza (5), Ifi Ferenc (1), Eurovíziós Dalfesztivál (1), gerincvédelem (1), kutyás strand (5), Fidesz (14), táska (1), Magyar Államkincstár (2), Bedő Beáta (10), mellrák (1), tanulmány (11), Intersport (1), felveteli (29), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Zalaszántó (2), kezilabda (64), Gyarmati Noémi (1), Bóka Péter (1), adomány (1), Schmied Zoltán (1), eon (2), állami támogatás (1), Szeiler (63), telefon (3), strand (21), szabadsag (2), szex (9), dunantul (23), ingatlan (12), Szent István ünnepe (3), uzemanyag (24), Bogi (13), dinnye (1), Novinszky Petra (1), álommeló (1), Halott pénz (1), kormany (11), Cserszegtomajfutás (5), Év fája (1), macska (1), Lel Ki Főzde (1), gyümölcs (2)