Egyedülálló film készült a magyar koraszülöttekről

2014. május 12.
Éjjel-nappal, több mint három hónapon keresztül forgatta a nőkből álló stáb az ország legnagyobb koraszülött-ellátó központjában a Tenyérnyi gyerekek című filmet: a szülők, orvosok, nővérek küzdelmét azokért a babákért, akiken 10-20 éve még biztosan nem lehetett volna segíteni. A film televíziós premierje május 13-án 23 órakor lesz az M1-en.

Magyarországon évente nyolcezer baba jön idő előtt a világra, egy részük kritikusan alacsony súllyal, kevesebb, mint egy kilogrammal, akár öt és fél hónap terhesség után. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika az ország legnagyobb koraszülött-ellátó központja (NIC), itt látják el az 1500 grammnál, másfél kilónál kisebb babák mintegy ötödét. A Tenyérnyi gyerekek róluk szól, a szülők, orvosok és nővérek megrázó küzdelméről a babákért. A filmet több mint három hónapon keresztül éjjel-nappal forgatta a stáb a klinikán, a szülőszobán, valamint a koraszülött-intenzív centrumban. Így egyedülálló módon a legkisebbek és szüleik történetét már a világra jövetel előtt, és az első, kritikus percekben is bemutatja a film.

Tenyérnyi gyerekek

Rendező: Szuchy Zsuzsanna

Operatőr: Karáth Zita

Asszisztens: Bodnár Mária

Producer: Garami Gábor

Vágó: Kollányi Tamás

Zeneszerző: Czutor Zoltán

Hangmérnök: Krajcsovits István

megosztás
hozzászólások
néptánc (4), Szutrély Péter (7), szüret (4), Zsittnyán Tamás (1), tanulás (2), Golden Globe (3), törvény (1), Csótár András (58), boldog (1), medve (1), Bródy János (1), fájdalommentes (3), étterem (11), Tóth Csaba (3), Stohl András (1), tanulmány (11), Jemen (1), adomány (1), jóga (1), kötélugró (1), viz (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), könyv (1), szűrés (1), jövőkutatás (1), tranzakciós díj (1), gyógyszertár (1), örömszerző pillanatok (17), Márki Péter (1), egyház (2), migráns (3), Kapolcs (1), Mikulás (8), építész (3), ARC (1), augusztus 20. (5), bezárás (1), Owaimer Zoheir (1), Balsai Móni (1), állatvédő (5), konyvtar (103), hűtőgépcsere-program (1), hatos lottó (93), unicef (1), Ollári Barbara (1), úszás (22), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), hullámmasszázs (1), Bibó Gimnázium (1), balett (1)