Egyablakos ügyintézés Keszthelyen is

2013. július 22.
Új sorozatot indítottunk útjára azzal a céllal, hogy bemutassuk a járási hivatalok munkáját. Mostani cikkünkben dr. Sifter Rózsát, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatóját kérdeztük az egyablakos ügyintézésről.

‒ Az év utolsó hónapjaiban megindul az egyablakos ügyintézés kialakítása, összesen tizenkettő fog működni a megyében. A jövő évtől több mint 2500 ügy kerül a kormányablakok hatáskörébe.
‒ Már fogadja az ügyfeleket a zalaegerszegi és a nagykanizsai kormányablak, rövidesen pedig újabbak nyílnak, egyebek mellett Keszthelyen is. Ezzel megszűnik a hivatalból hivatalba járkálás, egy helyszínen, kulturált körülmények között, rövid várakozással egyablakos ügyintézés várja a lakosságot és a vendégeket. Az ügyintéző feladata lesz az adott beadvány, kérelem nyomon követése, nem nekünk kell a nyomtatványokkal szaladgálni.
‒ Megindult a kormányablak-ügyintézők továbbképzése, többen már képesítést szereztek. Elsősorban olyan kollégákat választottunk ki, akik beszélnek idegen nyelveken, tekintettel arra, hogy Keszthelyen és a környezetében sok külföldi veszi igénybe a kormányablak-szolgáltatásokat.
‒ A jövő útja az lenne, hogy rövid időn belül minden ügyet elintézzünk az egyablakos módszerrel. A tájékoztatás érdekében szorosan együttműködik a kormányhivatal az önkormányzatokkal, egyéb államigazgatási szervekkel, valamint a nagyobb szolgáltatókkal, így részletes információt tudunk adni a legkülönfélébb ügyekben a kormányablakokhoz forduló ügyfeleknek.

megosztás
hozzászólások
állami támogatás (1), kékszalag (12), képviselő-testület (37), Helikoni ünnepség (4), Bóka Péter (1), Semmelweis (2), Oroszlán Zsolt (2), kábítószer (9), Serenity Hill (1), áruház (1), online (1), miniszterelnök (2), állatvédő (5), fájdalommentes (3), Kardos Gábor (6), előadás (14), Polgári vélemény (6), munkanelkuli (2), piac (6), georgikon (38), Szőcs Tamás (1), Balaton Szinház (959), földrengés (2), Szeiler Gábor (1), gyógyszertár (1), onkentes (3), diák (4), középiskola (1), shotokan karate (3), kormany (11), Keszthely HUSZ (3), dinnye (1), kresz (2), KRAFT (5), cégtörlés (3), állami (1), hospice (1), halottak napja (1), Március 15 (2), mozi (13), nyelvtanulás (3), Budapest (3), cukorbetegség (2), DJ Gerysson (1), pünkösdi regatta (5), ellenőrzés (2), nagyméret (1), TDM (3), Babos Lajos (1), Lidl (1)