Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése Sármelléken

2011. november 22.
A kor egészségvédelmi elvárásainak megfelelő Egészségügyi Központot adtak át Sármelléken. Az idén április 4-én indult beruházás 36.6 millió forintból valósult meg, a megítélt uniós támogatás közel 33 millió forint volt. A kívül-belül megszépült központot Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke avatta fel.

Horváth Tibor polgármester elmondta: a sármelléki egészségház épülete mintegy 200 évvel ezelőtt épült, eredetileg iskolaépületként, illetve tanítói szolgálati lakásként funkcionált. Többször át lett alakítva az éppen aktuális funkciónak megfelelően. Az épület állapota a tevékenységek végzését nem akadályozta, de az alapvető előírásoknak már nem felelt meg. Az uniós pályázat kapcsán megvalósult modern háziorvosi rendelő alkalmas a lakosság ellátásának hosszú távú biztosítására, figyelve a komplex akadálymentesítésre, az informatikai rendszer fejlesztésére, illetve az eszköz- és műszerbeszerzésre. A projekt keretében megszépült az egészségház udvara, parkolókat építettek.
A ház felújításával lényegesen csökken a közüzemi díjakra fordított kiadások mértéke, az informatikai rendszer korszerűsítésével pedig csökken az adminisztrációra fordított idő.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Dr. Divinyi Tamás, az ÁNTSZ Keszthelyi, Hévízi, Zalaszentgróti kistérség intézetvezető-főorvosa elmondta: „számomra mindig öröm, hogy egy településen kiemelt szempont az egészségügyi ellátás körülményeinek javítása, a más  fontos feladatok mellett. Fontosnak tartom, hogy a községekben ne csak megmaradjanak, hanem fejlődjenek az alapellátási szolgáltatások. Ide tartozik az itt megvalósult felújítás és a teljes körű akadálymentesítés. Ezen szolgáltatások is hozzájárulnak az esélyegyenlőséghez. Lényeges, hogy a lakosság ne csak akkor keresse fel a háziorvosi rendelőt, amikor egészségügyi problémáik és panaszaik vannak, hanem menjenek el tanácsadásra, szűrésre, vagy ha bármilyen egészségügyi panasz jelentkezik, minél előbb forduljanak orvoshoz, amely a későbbi gyógyulás esélyeit nagymértékben javítja.”

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
keresztény (2), Fejér György Városi Könyvtár (50), tiltakozás (1), fogorvos (3), jaras (36), gyermek (12), Márton nap (1), labdarugas (25), oscar (13), Széll Tamás (1), erdekes (538), diákolimpia (1), halottak napja (1), diakhitel (7), Love your belly (2), telefon (3), sofőrszolgálat (1), Donkó Imre (1), árviz (2), sajtóközlemény (5), regisztráció (1), minisztérium (7), Paleomedicina (1), Nardai Sarolta (1), Joós Attila (1), Serenity Hill (1), dunantul (20), szabadsag (2), Kovács Ernő (1), óvoda (6), okmányiroda (1), garázsvásár (1), borünnep (22), fitnesz (1), étrend (4), ponthatar (6), TDM (3), migráns (2), sportlövő (2), influenza (2), Főügyészség (7), hosegriado (7), Biró Róbert (15), táncpanoráma (5), biztosítás (2), Zala folyó (1), Cséby Géza (5), Bock Bisztró (12), bolt (3), Erdély (2)