Egészségfejlesztési irodát avattak Keszthelyen

2013. december 18.
Egészségfejlesztési irodát avattak szerdán a Keszthelyi Kórházban, az ÚJ Széchenyi Terv „Egészségfejlesztési Programok megvalósítása a keszthelyi kistérségben” című program keretein belül.
Nézze meg galériánkat!

Az ünnepélyes megnyitón dr. Kvarda Attila, a kórház főigazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Manninger Jenő országgyűlési képviselőnek, a Zala megyei Közgyűlés elnökének, aki gratulált a pályázathoz. Azt mondta: a fejlesztés reményei szerint hozzájárul ahhoz a munkához, amit a szakemberek végeznek az egészségügyben. Örömét fejezte ki, hogy az iroda megnyitása mellett programok is indulnak a keszthelyi térségben. Méltatta a Keszthelyi Kórház fejlesztéseit is, a felújítások és eszközbeszerzések területén elért eredményeit.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere egyik legnagyobb értéknek nevezte az egészséget, annak megőrzését pedig fontos teendőként említette. Hangsúlyozta, hogy szerinte a települések lakossága számára elérhető program ezt jól szolgálja majd, ahogy az iroda is.

Dr. Kvarda Attila elmondta: a 2012-ben megjelent Semmelweis-terv fontos törekvésként fogalmazta meg a prevenciót, az elnyert pályázatot is ennek jegyében írták ki. Azon a Keszthelyi Kórház 124,1 millió forintot nyert, az összeg egy részéből alakították ki a például mozgásterápiát, állapotfelmérést, tanácsadásokat nyújtó Egészségfejlesztési irodát, a másikból pedig a térségi megelőzési, terápiás programokat indítják, melyek 2015 elejéig tartanak. A program két nagy blokkból áll, az egyik az egészséggel, az egészséges életmóddal (táplálkozás, mentálhigiénia, szenvedély betegségek kezelése, stb.) kapcsolatos rész lesz, a másik pedig a mozgást, a tömeg- és egyéni sportot foglalja magában. Bízik abban, hogy sok embert tudnak megmozgatni, s arról számolhatnak majd be, hogy a következő nemzedék már nagyobb figyelmet fordít az egészség megőrzésére.  Elmondta: a munkában úttörő szerepet vállalnak, hiszen a kórházban egyszerre lesz jelen a prevenció, a terápia és a rehabilitáció.

Az Egészségfejlesztési iroda és a partnerekkel, szakmai tanácsadó testülettel megvalósuló program összesen 82 ezer embert érint, s azokat bárki igénybe veheti közülük. Az irodát Hegedűs Mária irányítja.

megosztás
hozzászólások
Bóka György (2), alga (1), Burgonyakutatási Központ (2), diákolimpia (1), dinnye (1), Horváth Mariann (1), Darren Cranmer (2), vonat (7), parkolás (8), Intersport (1), Bagyinka Tímea (1), női gombolkodó (5), sütemény (1), Budapest (3), sajtóközlemény (5), földrengés (2), tanulás (2), festetics (22), Schmied Zoltán (1), Németh József (1), szüret (4), online (1), hatos lottó (93), Liszkay (2), meteorologia (146), Joós Attila (1), újszülött (1), fájdalomambulancia (2), könyvbemutató (2), Major Veronika (5), vallás (1), Vatikán (1), Keszthely HUSZ (3), esküvő (9), La Montanara (1), energia (7), maraton (59), rádió (1), Bartha Gábor (34), webmark (2), Németh Veronika (1), kormany (11), jóga (1), utazas (15), mav (25), Reischl-sörház (1), boksz (3), vitorlázás (37), keszthely (4040), ruha (2)