Ég az erdő Balatongyörök közelében - Frissítve: Eloltották a tüzet

2013. július 31.
Mintegy hathektáros területen ütött ki tűz Balatongyörök közelében, ahol erdei aljnövényzet, kivágott fenyők és facsemeték kaptak lángra - közölte honlapján szerdán a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Farkas Diána szóvivő az MTI kérdésére elmondta: a délelőtt keletkezett tűz nagyobb részét megfékezték, de még mintegy két és fél hektáros területen délután is oltottak. A munkálatokat az erős szél nehezíti.
A helyszínre a keszthelyi tűzoltók három gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval, a marcali és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók egy-egy gépjárműfecskendővel, a zalaegerszegi és a nagykanizsai tűzoltók pedig egy-egy vízszállítóval vonultak ki. A tűz oltásába bekapcsolódtak a balatongyöröki és a balatonberényi önkéntes tűzoltók is.

Frissítve:
Eloltották a tüzet Balatongyörök közelében

Szerdán kora estére oltották el a tűzoltók a Balatongyörök közelében délelőtt keletkezett tüzet egy nagy kiterjedésű erdőterületen.
Farkas Diána, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a szervezet honlapjának korábbi közlését pontosítva az MTI-nek elmondta: nem hat, hanem két és fél hektáros területen égtek kivágott fenyők és facsemeték és az erdei aljnövényzet. A délutánra körülhatárolt területen az oltást az erős szél nehezítette.

 

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
monitormagazin (107), bolt (3), művészet (1), szuperhold (1), kutatók éjszakája (1), alakformálás (6), cigaretta (13), tenisz (3), Jobbik (10), Magyarország szépe (1), TRX (22), Golgota Baptista Gyülekezet (1), torkos csütörtök (3), EU (14), helikon (41), szerencsejatek (630), nyelvtanulás (3), kormanyhivatal (93), jég (5), párbajtőr (1), Palya Bea (1), Szemfüles egyesület (3), Nagymező Gyenesdiás (1), munkaviszony (1), idojaras (262), Bedő Beáta (10), margaret thatcher (1), vitorlásverseny (30), Március 15 (2), család (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Horvath Terez jegyzo (29), korhaz (99), Tata (1), diák (4), relaxáció (1), Playboy (1), Via Hotel (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), bezárás (1), macska (1), Ranolder (1), tranzakciós díj (1), Zalai Kutyasuli (1), jóga (1), proa (1), kiállítás (16), Márton nap (1), ingatlan (12), Varga Endre (4)