Dúskálhatunk a programokban a pünkösdi hétvégén

2015. május 21.
Háromnapos hétvége áll előttünk, tele izgalmas eseményekkel. A teljesség igénye nélkül szemezgettünk a környék kínálatából.

Keszthelyen idén nyolcadik alkalommal dördül el a rajtpisztoly. Május 23-24-én Keszthelyi Kilométerek futóverseny!!! A kétnapos rendezvényt szombaton délben nyitják meg, a 18 futamos gyermekversenyt 14 órától indítják. Este kilenc órától a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő Compact Disco zenél. Vasárnap délelőtt tíz órától rendezik a 2,5 és 5 km-es sprintfutamokat; a félmaraton, maraton, váltó és kerekesszékes rajtot délután négy órakor „lövik el”. A különlegességnek számító naplementés befutót követően a szervezők este fél tíztől hirdetnek eredményt. Az érdeklődők a teljes hétvégén látogathatják a RunnerExpo szabadtéri szakkiállítást, a Varázshangok Gyermeksarkot és a Várkert Pihenőzónát. Az esemény fővédnöke az elmúlt évekhez hasonlóan Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, többszörös paralimpiai bajnok vívó.
A verseny idején több helyen is útlezárás várható, érdemes átnézni itt részletesen.

És még egy sport csemege Keszthellyel kapcsolatban: a pünkösdi hétvégén 34. alkalommal rendezi meg a Túravitorlás Sportklub a balatoni vitorlázók legkedveltebb versenyét, a Pünkösdi Regattát: május 22 és 24 között mérkőznek meg egymással a vitorlássport legelszántabbjai Balatonföldvár, Keszthely és Ábrahámhegy között a Helly Hansen Kupáért, és Keszthely város Nagydíjáért.

Hévízen négy napon át élvezhetjük - az egyedülálló tó vizén kívül smiley - a Pünkösdi Vigasságok programjait a Deák és Festetics téren. Lesz gasztronómiai és kézműves vásár, a Rajkó Művészegyüttes műsora, Szentpéteri Csilla and Band latin tánc kavalkád, és az operett kedvelőknek Lili Bárónő két felvonásban.

Balatongyörökön, a Pünkösdi Szezonnyitó Napokon családi programok, játszóház, vasárnap szabadtéri szentmise, térzene, Balaton koszorúzás, sétahajózás, folklór- és zenés műsorok, májusfa kitáncolás, valamint pünkösdi utcabál ígér kellemes kikapcsolódást.
Pünkösd hétfőn a horgászat szerelmesei tehetik próbára szerencséjüket, horgászverseny keretében.

Gyenesdiáson a Községházára, a Diási horgásztanyára, valamint a Kárpáti-korzóra érdemes ellátogatni, hiszen zenés kiállításmegnyitóval, pünkösdi játszóházzal, közös tócsi sütéssell és a már hagyományos pünkösdi horgászversennyel várják a vendégeket. Részletek itt.

És ne felejtsük: szombaton, azaz 23-án rajtol a Nemzeti Bor Maraton! A megszakítás nélkül, 11 napon át tartó, Magyarország mind a 22 borvidékének 103 települését érintő Nemzeti Bor Maraton egyik célja, hogy felállítsa a leghosszabb maratonváltó világrekordját.
Hévíz, Keszthely és Balatongyörök is a Nemzeti Bor Maraton állomása!!!

megosztás
hozzászólások
sport (1085), verkli (5), Spar (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), pollen (3), ellenőrzés (2), utánpótlás (1), tour de france (1), kékszalag (12), Horváth Lászlóné (1), hűtőgépcsere-program (1), gasztronómia (5), Villányi Éva (1), tanulás (2), pápa (1), Bocuse (3), kereskedelem (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), cégtörlés (3), tűzoltó (32), kulfold (245), Pappné Beke Judit (1), gyógyítás (2), Szeiler Gábor (1), sajtóközlemény (5), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), állatkínzás (2), Hévíz gyógyfürdő (112), véradás (2), kisterseg (20), vírus (1), vonyarcvashegy (158), keszthelyi nyari jatekok (55), paleo-ketogén (4), Carbona (9), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), vendégéjszaka (2), szerelem (1), Szent István ünnepe (3), igazgató (1), Kvarda Attila (25), erzsebet program (4), spinning (2), macska (1), turisztika (94), konyha (1), színház (5), állatvédő (5), CT (3), police (513)