Duplázott a Rezidance Tánccsoport az Európa-bajnokságon

2013. június 30.
A Magyar Látványtánc Szövetség 4. alkalommal megrendezett Európa-bajnokságán a Rezidance Tánccsoport megismételte a tavalyi kiváló eredményeket és háromszoros aranyérmesként tért haza a 2013. június 28-i versenyről.
Nézze meg galériánkat!

Az idei évi megmérettetésre 8 koreográfiával nevezett a tánccsoport, és a végeredmény:
3 aranyérem, 3 ezüstérem, 1 bronzérem és egy negyedik helyezés.
A versenysorozat és így az Európa-bajnokság is azért volt a tánccsoportnak nagy kihívás, mert ez az év volt az, amikor 2 csoport is az átlagéletkorukból adódóan egy korcsoporttal feljebb került. Így a tavalyi mini csoport (5-9 év) egy része már csak gyerek korcsoportban (10-14 év) indulhatott, és a tavalyi junior korcsoportos nagylányok idén a felnőttek (19 év felett) között mérettették meg magukat.

Az eredmények:
Mini korcsoportos lányok (5-9 éves korosztály) „Lollipop” c. koreográfia – IV. helyezés
Gyerek korcsoportban:
    •    „Rózsaszín párducok” - Aranyérem
    •    „Játssz velünk!” koreográfia – II. helyezés
    •    „Benned él” koreográfia – II. helyezés
Junior korcsoportban:
    •    „Add tovább” c. koreográfia – I. helyezés
    •    „Égbolt színei” c. koreográfia – II. helyezés
Felnőtt korcsoportban:
    •    „Rabszolgasors” – I. helyezés
    •    „Adj egy esélyt” – III. helyezés

Az érmeken kívül a tánccsoport egy igazán különleges „különdíjban” is részesült, mely nemcsak a tánccsoportnak, hanem Varga Enikő koreográfusnak is egy nagyon nagy elismerést jelent. A nagylányok Rabszolgasors c. koreográfiáját a verseny szervezői felkérték a gálaműsorban való szereplésre, ahol eddig minden évben csak „A” kategóriás  tánccsoportok léphettek fel, de az idei évben egy kivételt tettek és egy B kategóriás meghívtak. A Duna TV is felvette a gálaműsort, melyet az ősz folyamán fog műsorra tűzni.

Az eredményes és díjnyertes koreográfiákat Varga Enikő készítette és tanította be.
A 43 fős tánccsoport az idei évben is keményen megdolgozott a sikerért és ezúton köszöni minden támogatójának – kiemelten a Rezi Önkormányzatnak - az egész évben nyújtott támogatást: azon rendezvényszervezőknek, szállodáknak és önkormányzatoknak, akik az év folyamán szereplésre hívták a tánccsoportot és ezzel anyagilag is hozzájárultak ahhoz, hogy a dunántúli és országos táncversenyek mellett az Európa-bajnokságra is eljuthatott a tánccsoport.

Július első két hetében ismét lesz tánctábor, melyre még jelentkezhetnek a táncolni vágyó kicsi és nagylányok.
A nyár folyamán a tánccsoport több felkérésnek is eleget tesz, így több helyen is láthatják majd az érdeklődők a díjnyertes koreográfiákat, valamint több más vidám hangulatú produkciót is. Az idei évben is lesz év-és táborzáró Reziben, 2013. július 13-án 18.00 órakor. Mindenkit szeretettel vár a Rezidance Tánccsoport!

megosztás
hozzászólások
téligumi (1), web (5), díj (4), keszthelyi nyari jatekok (55), alakformálás (6), uzemanyag (24), repuloter (64), Tata (1), Balaton (1157), konyvtar (103), betegség (12), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), ország torta (1), Joós Adél (1), ARC (1), munkaszünet (1), jég (5), okmányiroda (1), állatorvos (1), Keszthely HUSZ (3), Krasznai István (1), gyógytó (1), tűzoltó (32), ötös lottó (101), Pete Krisztina (1), Virágos Magyarország (6), Bradley Cooper (1), rezsi (18), újszülött (1), angus marha (1), egészség (131), boldog (1), Pálfi Attila (1), közétkeztetés (4), pünkösdi regatta (5), fájdalomambulancia (2), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), vadász (2), gyilkosság (1), unicef (1), apartman (3), kormany (11), Balatoni Kurzusok (8), polgármester (153), ló (1), Carbona (9), igazgató (1), Pál Attila (1), mellrák (1)