Dr. Bóka fanyalgásai

2016. július 25.
"Bár csak tudományos újságokban szoktam írni, a Monitor Közéleti Magazin júliusi számában olvasva Bóka doktor újabb fanyalgásait, nem hagyható szó nélkül annak tartalma és hangvétele. Röviden leírtam – és nem csak a magam nevében – a reakciót." Így kezdődött Dr. Sárdi Katalin (PE Georgikon Kar) olvasói levele, melyet alább olvashatnak.

Többen is olvastuk az újságban Dr. Bóka fanyalgásai c. írás I. és II. részét (remélhetőleg nem sorozatot terveznek belőlük).
Elgondolkodtató, hogy a rengeteg mesélnivaló, amit az elején említ, negatív érzéssekkel és gondolatokkal van átitatva. Úgy tűnik, nem tart tőle, hogy az „időarányos jóllétre” ez kockázati tényezőt jelent. Ha nagy nehezen rá is tudja bírni a kérdező egy-egy elismerő szóra, sietve kioltja elmarasztaló, negatív töltetű véleményekkel.

Bírálja a város vezetését, ötlettelenségről beszél, de a saját „ötletei” naívak, gyermetegek. Kevésnek találja a virágot? Hányat ajánlott fel a város szépítésére, mint vállalkozó? Sokan tették/teszik és nem tartják rangon alulinak még a saját munkájukkal is hozzájárulni a szebb, élhetőbb környezet további alakításához.

Sajnos, Bóka doktor megnyilvánulásai nem teljesítményarányosak. Azt állítja, „az első emberünk”-ről, hogy kínossá vált a társasága sok mindenki számára. A valóság az, hogy sok valódi keszthelyi számára olyanok társasága vált kínossá, akik – miután az Alföldről ide zarándokoltak és itt maradtak, mint Bóka doktor is – nem sokat tettek a városért, inkább kimerülnek és elmerülnek az eltúlzó kritikákban. A közelmúltban, Keszthely város Napja alkalmából elismerték azok fáradozásait (köztük orvosokét, vállalkozókét, sportolókét), akik nem a hibák, elmaradások fölé tartanak nagyítót, nem lehangoló és negatív gondolataiknak adnak hangot, hanem tesznek is a jobbításért. Bóka doktor miért is nincs köztük?

Nem tudjuk, Bóka doktor mire gyúr, hacsak nem arra, hogy megalapítja a „Keszthely várost legtöbbet szidalmazó betelepültek” Díját, melyet aztán átadva saját magának, valamire végre „büszke” lehet? Mert erre a riportra nem.

Keszthely, 2016. július 20.
Dr. Sárdi Katalin

megosztás
hozzászólások
jóga (1), Rigo Csaba (36), nyugdíjas (2), Don (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), sárkányrepülő (1), dohany (15), ingatlan (12), tenisz (3), Márki Péter (1), tengerpart (1), hatos lottó (93), jogszabály (1), Nagykanizsa (1), Sárdi Katalin (1), szüret (4), Novinszky Petra (1), rendőr (3), vuz kft (17), dinnye (1), vallás (1), egynapos sebészet (1), Filharmónia (1), katona (1), pszichoterápia (1), íjászverseny (1), Nagy Bálint (10), kerekpar (27), ruha (2), KDNP (1), CT (3), trianon (2), nagyik karácsonya (1), Sziládi-Kovács Tibor (2), Keszthelyi Táncpanoráma (7), maraton (59), LMP (4), Pál Attila (1), Pálfi László (1), zene (23), vívás (1), kereskedelem (1), lotus (1), megemlékezés (10), gépjármű (1), balatoni strandbelépő (1), Főzzünk játszva (2), hosegriado (7), karácsonyi képeslap (1), Balaton-part (10)