Dr. Balogh Izabella: Ma már időben orvoshoz fordulnak a betegek

2012. augusztus 07.
Minden ötödik beteg mozgásszervi panaszokkal fordul orvosához, és köztük nagyon sok a fiatal. A fiatalok között sokan gyulladásos ízületi megbetegedésekben szenvednek. Ezen megbetegedések korai felismerése és kezelése a betegség lefolyását jelentősen meghatározza.

Az ízületi gyulladás fájdalmat okoz, merevséggel jár, és nehézséget okoz a mozgásban, a munkavégzésben, később pedig már a napi feladatok ellátásában is. Az idült gyulladás maradandó deformitásokat alakíthat ki. Dr. Balogh Izabella, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház reumatológus szakorvosa szerint jól kezelhetők a gyulladásos ízületi megbetegedések, panaszok – csökkenthető a fájdalom, lassítható vagy megállítható a gyulladás folyamata –, a hévízi biológiai terápiás centrumban alkalmazott újfajta kezelések rendkívül hatásosak, jók a betegek visszajelzései, és ez erősíti a szakmába vetett hitet. Gyulladásos ízületi betegség esetén nagyon fontos a korai felismerés, szerencsére ma már korábban orvoshoz fordulnak a betegek. Régebben nem volt jellemző, hogy derékfájással orvoshoz ment volna egy fiatal nő vagy férfi.
Dr. Balogh Izabella szerint izgalmas feladat felgöngyölíteni egy-egy gyulladás okát, megtalálni a megfelelő terápiát, amelyre számos lehetőség mutatkozik Hévízen, ahová az egész országból érkeznek páciensek.
A csontritkulás esetében is a korai felismerés és a megfelelő kezelés ad lehetőséget arra, hogy időben elkerüljük a csonttörést és az ebből adódó következményeket.
A doktornő szerencsésnek tartja magát, hogy olyan gyógyhelyen dolgozik, ahol adott a természetes gyógytényező, maga a Hévízi-tó.
A balneoterápiás lehetőség mellett a mozgásszervi betegségek kezelésében a legnagyobb hangsúly a gyógytornász által irányított, megtanított mozgásterápián van. Emellett a fájdalom csillapításában, a keringés javításában, valamint az izmok erősítésében és lazításában segítenek az egyéb fizioterápiás kezelések is.


Dr. Balogh Izabella Marosvásárhelyen végezte el az orvostudományi egyetemet, majd a bajai kórházba került, ahol másfél évig dolgozott. Ezt követően a debreceni klinikán töltötte a rezidenséveit. A belgyógyászati intézet reumatológiai tanszékén prof. dr. Szekanecz Zoltán mellett dolgozott két évig, sokat tanult ebben az időszakban. Ezután költözött Hévízre, a gyógykórházról rengeteget hallott korábban. A doktornőnek nagyon jó a kapcsolata a kollégáival, befogadó és empatikus társaság veszi körül.

megosztás
hozzászólások
tiltakozás (1), Hévízi-tó (1), hévízi kifolyó (3), étel (3), Ékszertáska (2), Jemen (1), Horváth Mariann (1), Ugrimanók (1), Palásthy Bese (2), posta (1), telefon (3), Cserszegtomajfutás (5), okmányiroda (1), Csősz-Tóth Norbert (1), Kartali Zsuzsanna (1), euronews (1), kollégium (1), Schmied Zoltán (1), ökölvívás (2), beruházás (2), parlament (72), Giro d'Italia (1), Szent Mihály (1), fesztival (93), Fejér György Városi Könyvtár (52), Telecom (2), Biró Lajos (1), szuperhold (1), média (1), támogatás (5), Joós Attila (1), Március 15 (2), Lisa (35), magyar dal napja (8), mobil (2), KDNP (1), orosz (1), hatos lottó (93), Jazz Fiesta (2), Bóka István (1), kerekpar (27), idojaras (262), Pete Krisztina (1), unicef (1), jövőkutatás (1), Golden Globe (3), Ollári Barbara (1), alpolgármester (2), 3D (1), túlsúlyos (3)