Döntöttek a kórház pályázatának kivitelezőjéről

2011. március 11.
A ZÁÉV Zrt.-vel köt vállalkozási szerződést az „Élőhelyvédelem védelem és rekonstrukció a Hévízi-tónál” című projekt végrehajtására, bruttó 266 234 262 forintos vállalkozási díjon a nonprofit Kft. – többek között erről hozott határozatot a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. taggyűlése.

A projekt megvalósításáról a vállalkozó folyamatos tájékoztatást ad a képviselő-testületnek, ezt az igényét a társaság ügyvezetése felé is kinyilvánította a testület.
Ezzel egyidejűleg a képviselő-testület kérte a társaság ügyvezetését, hogy az önkormányzat által felkért szakértő a megvalósítás folyamatában ellenőrzési, felügyeleti szerepkörben folyamatosan részt vehessen. Előzetesen Papp Gábor polgármester jelezte, hogy az önkormányzat szeretett volna a közbeszerzési eljárás bírálatában akár külső szakértőként is részt venni, ám ez különböző okok miatt nem valósulhatott meg. Szakmai szempontokat figyelembe véve azonban az eljárás további részeibe az önkormányzat mint kisebbségi tulajdonos a napi szintű bevonását kérte.
A taggyűlésen a város részéről a kórházhoz tartozó parkolóhelyek kérdésének rendezését is felvetette a polgármester. Papp Gábor elmondta: az önkormányzat új közlekedési koncepció kidolgozásán fáradozik, ám a város parkolóhelyeinek egységes rendezéséhez (ide értve az árszabást és a szolgáltatásokat) két parkoló a nonprofit kft. kezelésében található. Az önkormányzat a szezon kezdetéig a közlekedési koncepcióban elfogadottakat meg is szeretné valósítani, így fontos az előbb jelzett kérdés megoldása. A város elképzelései szerint a gyógyfürdőnél lévő leállóhelyeken elsősorban mozgáskorlátozott férőhelyeket alakítanának ki. A város indítványozza, hogy a szóban forgó parkolókat az önkormányzat bérbe venné, vagy a Kft.-vel közösen üzemeltetné – hangsúlyozta Papp Gábor. A polgármester a Castrum Kemping nyitásának ügyében is tájékoztatást kért, mivel ez a város turisztikai kínálatában fontos szolgáltatás, így a parkolók és a kemping kérdését, illetve az ezekkel kapcsolatos javaslatokat a taggyűlés az MNV Zrt. felé továbbítja.

megosztás
hozzászólások
Zalaköveskút (1), DRV Zrt. (3), erettsegi (72), Spa Hévíz (3), Hírek képekben (10), karácsonyi képeslap (1), nyelvvizsga (2), MTI (595), bor (26), autó (3), tour de france (1), gyed (3), pollen (3), hitel (5), verseny (2), termálfürdő (1), Tóth Gergely (1), holdfogyatkozás (1), álláshirdetés (18), Nagymező Gyenesdiás (1), kultura (22), szerelem (1), Szutrély Péter (7), Katedra nyelviskola (5), balatongyorok jazz (23), lotus (1), triatlon (13), Eurostat (1), zápor (1), Love your belly (2), Selmeczy Zsuzsanna (5), munkaszünet (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Mohácsi József (8), Apák napja (1), színház (5), Joós Adél (1), Ferenc pápa (1), Gachályi András (3), onkentes (3), ünnep (141), Musica Antiqua (2), golf (11), sárkányrepülő (1), Benkő Lívia (1), repülőtér (21), TRX (22), Balaton Szinház (959), margaret thatcher (1), kiállítás (16)