Döntés született - Kvarda Attila marad a keszthelyi kórház igazgatója

2012. november 16.
A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) 2012. július 29-én pályázatot írt ki az állami fenntartásba került városi egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire, valamint a korábbi megyei önkormányzati és fővárosi egészségügyi intézmények eredménytelennek nyilvánított főigazgatói posztjára. A Keszthelyi Kórház igazgatója továbbra is dr. Kvarda Attila, aki 2009 óta látja el ezt a feladatot.

A pályázati időszak lezárult, és megszületett a döntés: a 47 kórház vezetői tisztségére kiírt pályázat 32 poszt esetében zárult eredményesen.
A Soproni Erzsébet Oktató Kórházban Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős volt államtitkára, a miniszterelnök fejlesztésekért felelős megbízottja nyújtotta be a nyertes pályázatot. A politikus, aki egyébként a Fidesz regionális politikai igazgatói tisztségét is betölti, korábban a Kisalföld című lapnak úgy nyilatkozott: át kell gondolnia, mely feladatait tartja meg a poszt elnyerése esetén. Elmondta, a miniszterelnök melletti feladatait szeretné a továbbiakban is ellátni és országgyűlési mandátumát is kitöltené.
A Bajai Szent Rókus Kórházat a jövőben is a jelenlegi igazgató, Tóth Gábor vezeti. A Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben Kallai Árpád, a Keszthelyi Kórházban Kvarda Attila, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban Trombitás Zoltán marad az igazgató.
Változás lesz viszont például a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, amelyet mostanáig Repa Imre vezetett, helyette Moizs Marianna lesz a kórházigazgató. Szintén új igazgató, Ficzere Andrea vezeti a jövőben a fővárosi Uzsoki Utcai Kórházat, ahol korábban Golub Iván töltötte be ezt a posztot. E két kórház vezetésére a pályázatot most második alkalommal írták ki, miután az első kör eredménytelennek bizonyult. Akkor több 62 éves, illetve annál idősebb pályázó nem nyerte el a posztot. Repa Imre ebben az évben a 62., míg Golub Iván a 65. életévét tölti be.
A 47 kórház vezetői posztjára kiírt pályázat 15 esetben eredménytelenül zárult, ezek közül 11 helyen 30 napon belül új pályázatot írnak ki. Utóbbiak közé tartozik a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház, a Győr-Moson-Sopron megyei Csornai Margit Kórház, a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház, a váci Jávorszky Ödön Kórház, a karcagi Kátai Gábor Kórház, a Móri Kórház és Rendelőintézet, az Orosházi Kórház, a Selye János Kórház, a Siófoki Kórház-Rendelőintézet, a Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház, a tatabányai Szent Borbála Kórház.
Az emberi erőforrások minisztere 10 kórházat érintő integrációról döntött, amelyet 2012. december 31-ig kell elvégezni. Ez a mostani pályázati körben 4 kórházat érint: a Kalocsai Szent Kereszt Kórházat, a Marcali Kórház-Rendelőintézetet, a Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központot, valamint a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházat. Az ezeken a helyeken kiírt intézményvezetői pályázatokat az integráció miatt eredménytelennek nyilvánították, és ott nem is hirdetnek újra pályázatot - derül ki az államtitkárság közleményéből.
A kiírás szerint a kórházvezetői megbízás öt évre szól. monitormagazin/mti
 

 

megosztás
hozzászólások
Kapolcs (1), Papp Gabor (227), koktél (1), kutatók éjszakája (1), zápor (1), mellrák (1), Horváth Szabina (1), sztárportré (3), táska (1), KiBeszél (14), pálinka (2), szűrés (1), boksz (3), nagyméret (1), karate (2), luxor (99), Helikoni ünnepség (4), esküvő (9), ARC (1), Kerner Gábor (2), Max (83), kereskedelem (1), Koncz Zsuzsa (1), utánpótlás (1), temetés (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), mobil (2), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Gyertyánági Endre (1), Szeiler Stúdió (32), szüret (4), Balatoni Kör (2), országgyűlési képviselő (33), Lisa (35), angus marha (1), Gachályi András (3), Don (1), zivatar (1), hospice (1), gyed (3), fogyasztóvédelem (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Hévíz (1219), Sifter Rózsa (1), Gelencsér Dental (3), születés (16), OKJ (1), Katedra nyelviskola (5), Kvarda Attila (25), Életfa iskola (2)