DJ Gerysson: Hagyom, hogy a zene beszéljen helyettem

DJ Gerysson: Hagyom, hogy a zene beszéljen helyettem

2019. február 04.
Tizenhat éve van a hazai lemezlovasok élvonalában DJ Gerysson, akiről a legtöbbünknek Majka és a Hősök zenekar jut az eszébe.

Udvardy Gergő egyedi hangzásvilágában keveredik a régi és az új: különleges szkreccstechnikával párosítja a stíluselemeket, s előszeretettel merít a hiphop és az r  ’n  b világából. Munkáit több ezren töltik le, és gyakran játsszák a hazai és a külföldi rádiók is.

– Énektagozatos osztályba járt Hévízen. Már akkor érezte, hogy köze lesz a zenéhez?
– Az énekórákat pont nem kedveltem. Szerintem a magyar oktatás túl kötött, megmondja, hogy mit kell énekelni, pedig a gyerekek tudják, hogy milyen zenét szeretnek. Azóta sem énekelek. Fiatalon inkább a kosárlabda volt a nagy szerelem; már a Keszthelyi VSZK-ba jártam, amikor kiderült, hogy nincs meg a lehetőség a fejlődésre. Így keresni kezdtem az utam, végül a lemezjátszó mögött kötöttem ki.

– Hogy indult a karrierje?
– Régi eszközökkel gyakoroltam, hétvégente pedig jártuk a Dunántúlt, és kerestük a kapcsolatokat, a fellépési lehetőségeket és persze a bulikat. Akkoriban nagyszerű underground kultúrélet volt Keszthelyen, Szombathelyen, Veszprémben. Az emberek egymásra találtak. Akkor találkoztam a Hősökkel is, még jóformán gyerekek voltunk. Hát te mi leszel? Én DJ. És Te? Én meg rapper! Valahogy így indult a Hősök. Aztán ahogy egyre több helyen léptem fel szólóban is, egyre több embert sikerült megismernem. Ezek a körök akkoriban összejártak. Éreztük, hogy szeretnénk valamit adni, valamit csinálni. Aztán 2006-ban elindult a DSP, amelynek tíz évig voltam a DJ-je. 2012 áprilisa óta pedig Majka zenekarában „szkreccselek”. Az eltelt tizenhat évben szólóban és együttesben is bejártam az országot, és túl vagyok számos külföldi fellépésen.

– Milyen projekteken dolgozik mostanában?
– Új utakat keresek, főleg zenéket szeretnék írni, és több zenésszel is szívesen dolgoznék egy-egy számon. Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, és még fejlődnöm kell a „self-marketingben” is. Jelenleg több menő budapesti szórakozóhelynek is a rezidens DJ-je lehetek, többször felléphettem a Red Bull Pilvakerben, minden nagyobb fesztiválon, és fut a Majka-projekt is.

– Egy nem túl bőbeszédű, nem túl jó self-marketinges srác hogyan lesz Magyarország egyik legmenőbb DJ-je?
– Hagyom, hogy a zene beszéljen helyettem. Sosem voltam az a típus, aki ráerőlteti magát másokra, csak dolgoztam és tanultam alázattal. Ahogy megismert a szakma, kezdték mondani, hogy jó ez a csöndes gyerek, meg megbízható, meg pontos, meg alázatos, és aztán szép lassan elindult a dolog.

– Jelenleg a fővárosban él, odakötik a fellépések. Tervezi, hogy hazaköltözik?
– Nem. Nagyon elszomorít, hogy a világ egyik legszebb tájáról, a Nyugat-Balatonról származom, és hozzám hasonlóan a fiatalok elmennek onnét, mert nincs karrierlehetőség.

megosztás
hozzászólások
DJ Gerysson (1), nagyméret (1), farsang (2), recept (178), Szőcs Tamás (1), képviselő-jelölt (5), Szent István ünnepe (3), hulladék (3), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), tűzoltó (32), Joós Attila (1), karácsony (20), Télikert (5), film (8), óvoda (7), keresztény (2), vegetariánus (1), barista (3), Csokonai társaság (1), strand (21), Otthon Centrum (1), balatongyorok jazz (23), gazdasag (363), Klenovics Mónika (2), influenza (2), Krepsz Zoltán (38), jótékonyság (3), Év szállása (1), Központi Statisztikai Hivatal (3), rezidance (5), Kányavári-sziget (1), Hegyi Roland (HR) (5), Kis-Balaton (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), Az év orvosa (1), bezárás (1), kozlekedes (8), Intersport (1), életveszély (1), Villányi Éva (1), alpolgármester (2), Béres Attila (2), Tóth Csaba (3), fejlesztés (12), Ferenc pápa (1), egyetem (188), KFT (1), menekült (1), georgikon (38), Naszádos Antal (1)