Csődvédelemben a kehidakustányi Club Kehida Aparthotel

2012. április 01.
Csődvédelmet kért, de zavartalanul működteti szállodáját a Zala megyei Kehidakustányban a Club Kehida Kft., a cég reményei szerint meg tud egyezni a hitelező bankkal.

Gombás Péter, a társaság ügyvezetője azt mondta: a Club Kehida Aparthotel működése zavartalan, nem befolyásolja a csődvédelem, amelyet azért kérvényezett, hogy a beruházást hitelező CIB bankkal a rendelkezésre álló összesen 120 napon belül megegyezésre jussanak. Ez a reményei szerint meg is történhet, a szálloda ugyanis nincs "túlhitelezve".
Hozzátette, hogy forinthitelről van szó, amely a hotel értékének mintegy 35 százalékát jelenti. A csődvédelmet is azért kérhette a társaság, mert megvan a megfelelő biztosíték a hitel rendezéséhez - fogalmazott.
Az ügyvezető kérdésre azt is elmondta: jelenleg nem folyik felszámolási eljárás a cég ellen - másképp nem is kérhetett volna csődvédelmet -, a korábbi végrehajtási kérelmek mindegyikét megegyezéssel rendezték.
A kehidakustányi élményfürdőt és négycsillagos szállodát működtető Termál Kehida Kft. nem azonos a most csődvédelmet élvező Club Kehida Kft.-vel.
A cégadatok szerint a Club Kehida Kft. bajai bejegyzésű társaság, 2 millió forintos jegyzett tőkével. Tulajdonosa az ügyvezetőn kívül még egy magánszemély, valamint a Hillber Zrt.
A 2010 óta üzemelő szálloda honlapján az áll: 53 apartmannal, illetve több mint 160 ággyal rendelkezik a kehidakustányi élményfürdő közvetlen közelében álló létesítmény.
A gazdasag.hu a Club Kehida 2010-es beszámolójára hivatkozva azt írta: a jelenleg mintegy 1,2 milliárd forintos kötelezettségállománnyal terhelt szálloda apartmanjainak üdülési jogait a beruházók eredetileg értékesíteni kívánták, de ez nem hozta meg a várt eredményt. Ezért úgy döntöttek, 2011-ben a hagyományos szállodai szolgáltatásra és értékesítésre helyezik a hangsúlyt. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
FINA vizes világbajnokság (1), autó (3), Szent Mihály (1), Vatikán (1), Csősz-Tóth Norbert (1), csokoládé (2), Benkő Lívia (1), Táncpanoráma Keszthely (10), Télikert (5), Komoróczi Lajos (3), felmondás (1), vasárnapi nyitvatartás (1), Spa Hévíz (3), Kerner Gábor (2), 2016 (2), georgikon (38), szalloda (59), Év fája (1), jutalom (1), Pelso Társaság (6), Polgár Zsolt (1), gazdasag (363), uzemanyag (24), tengerpart (1), munka törvénykönyve (1), ötös lottó (101), Cserszegtomajfutás (5), MTI (595), idojaras (262), Keszthelyi Táncpanoráma (7), pünkösdi regatta (5), keszthely foter (201), Hévízi-tó (1), Nardai Sarolta (1), ruha (2), rendőr (3), humanitárius település (1), Magyarország tortája (1), cégtörlés (3), színház (5), gyógytó (1), Révai Gábor (1), Bagyinka Tímea (1), tornádó (1), Eurostat (1), szakács (1), Novinszky Petra (1), alapítvány (2), reklám (1), idegenforgalom (174)