Csődvédelemben a kehidakustányi Club Kehida Aparthotel

2012. április 01.
Csődvédelmet kért, de zavartalanul működteti szállodáját a Zala megyei Kehidakustányban a Club Kehida Kft., a cég reményei szerint meg tud egyezni a hitelező bankkal.

Gombás Péter, a társaság ügyvezetője azt mondta: a Club Kehida Aparthotel működése zavartalan, nem befolyásolja a csődvédelem, amelyet azért kérvényezett, hogy a beruházást hitelező CIB bankkal a rendelkezésre álló összesen 120 napon belül megegyezésre jussanak. Ez a reményei szerint meg is történhet, a szálloda ugyanis nincs "túlhitelezve".
Hozzátette, hogy forinthitelről van szó, amely a hotel értékének mintegy 35 százalékát jelenti. A csődvédelmet is azért kérhette a társaság, mert megvan a megfelelő biztosíték a hitel rendezéséhez - fogalmazott.
Az ügyvezető kérdésre azt is elmondta: jelenleg nem folyik felszámolási eljárás a cég ellen - másképp nem is kérhetett volna csődvédelmet -, a korábbi végrehajtási kérelmek mindegyikét megegyezéssel rendezték.
A kehidakustányi élményfürdőt és négycsillagos szállodát működtető Termál Kehida Kft. nem azonos a most csődvédelmet élvező Club Kehida Kft.-vel.
A cégadatok szerint a Club Kehida Kft. bajai bejegyzésű társaság, 2 millió forintos jegyzett tőkével. Tulajdonosa az ügyvezetőn kívül még egy magánszemély, valamint a Hillber Zrt.
A 2010 óta üzemelő szálloda honlapján az áll: 53 apartmannal, illetve több mint 160 ággyal rendelkezik a kehidakustányi élményfürdő közvetlen közelében álló létesítmény.
A gazdasag.hu a Club Kehida 2010-es beszámolójára hivatkozva azt írta: a jelenleg mintegy 1,2 milliárd forintos kötelezettségállománnyal terhelt szálloda apartmanjainak üdülési jogait a beruházók eredetileg értékesíteni kívánták, de ez nem hozta meg a várt eredményt. Ezért úgy döntöttek, 2011-ben a hagyományos szállodai szolgáltatásra és értékesítésre helyezik a hangsúlyt. mti

megosztás
hozzászólások
konyha (1), parkoló (4), hegyalja fesztival (3), pálinka (2), nyaralas (12), oktatas (347), Zalaköveskút (1), Semmelweis Egyetem (1), Sifter Rózsa (1), Hollywood (1), kresz (2), férfi (1), Divinyi Tamás (4), Szeiler Gábor (1), Keszthely HUSZ (3), Szent István ünnepe (3), áramszünet (3), humanitárius település (1), advent (226), uzemanyag (24), könyv (1), Bethesda (1), keszthelyi kilometerek (78), vegetariánus (1), angus marha (1), étterem (11), hazassag (6), Bóka Péter (1), internet (20), Jazz Fiesta (2), vallás (1), születés (16), Suba Alexandra (1), álláshirdetés (18), építész (3), barista (3), Eurovíziós Dalfesztivál (1), képviselő-testület (37), Koósz Attila (1), konyvtar (103), ötös lottó (101), állami támogatás (1), onkormanyzat (481), vállalkozó (4), Darren Cranmer (2), Az év orvosa (1), gyenesdias (213), Varga Endre (4), KFT (1), katasztrofavedelem (44)