Csillogás és szépség Monacóban

2020. május 25.
Monacót nem csak a város szépsége, hanem a gazdag történelmi látványossága és nevezetességei miatt is érdemes meglátogatni.

Monaco óvárosa is turisztikai látványosságnak számít a sok történelmi nevezetesség miatt.  Itt található, az egyik, világszerte is ismert hercegi palota, azaz a Grimaldi család, 1215-ben épült rezidenciája. Monaco turisták ezreit vonzza minden évben. Monaco rengeteg lehetőséget kínál az ide utazóknak, azoknak, akik szeretik a gyönyörű tájakat, de az építészet szerelmesei is jól érezhetik magukat ebben a szépséges városban.

A Monacói hercegség egy független városi állam, amelyet Franciaország és Olaszország határol, a másik oldalán pedig a Földközi-tenger terül el.

Monacóban megtekintheted az Oceanográfiai Múzeumot, amelyet I. Albert herceg alapított 1910-ben. Az Oceanográfiai Múzeum, Európa egyik legszebb látnivalója Egész Európában. A múzeumot Paul Delefortrie tervezte. A múzeumot a tengeri élővilág ihlette. Ez egy nagyon szép és exkluzív épület, ahol több mint száz tartály és akvárium látható, bennük medúzákkal, trópusi halakkal és cápákkal.
Lehet, hogy Monaco, Európa egyik leggazdagabb helye, azonban ide nem lehet közvetlenül repülővel utazni, mivel a városnak nincs reptere. Azonban a nizzai repülőtérről, helikopterszolgáltatást lehet igénybe venni és ily módon is el lehet jutni a városba.
Tudtad, hogy III. Rainer herceg és a híres hollywoodi színésznő Grace Kelly a megismerkedésüket követően nem soká össze is házasodtak? Az esküvőre összesen 30 millió ember volt kíváncsi világszerte. A ceremóniát a televízióban is közvetítették. Az első fiúk születésének napját, nemzeti ünneppé nyilvánították. Grace Kelly halálát követően a férje egy kertet építette az emlékére. A kertben több száz rózsafaj található és kert neve, Princess Grace Rose Garden.

Monacóban, biztonságban érezhetjük magunkat, hiszen erős rendőri fegyelem működik a városban, talán azért is van az, hogy itt a legkisebb a bűnözés a világon.

Hollywood is szereti Monacót, hiszen számtalan hollywoodi filmet forgattak már a városban. A monacói kaszinó nagyon sok hollywoodi filmben szerepelt már, beleértve a híres és közkedvelt James Bond filmeket. A hollywoodi filmeseket a gazdagság és a csillogás vonzza Monacóba, a bet365 alternatív link szerint.

Monacóban minden évben luxus jachtbemutatót is tartanak. A rendezvényen jachtok tervezői, luxusmárkák képviselői és brókercégek vesznek rész minden évben. A rendezvényen, több mint 100 féle jachtot sorakoztatnak fel.

A monacói királyi családot talán átok sújtja, legalábbis a monda szerint. Állítólag, a 13. században I. Rainier herceg elrabolt és megbecstelenített egy fiatal lányt. A fiatal lány megátkozta a királyi családot, mely szerint a családban soha, senki ne találja meg az igaz szerelmet. Úgy tűnik, mintha az átok megfogant volna, hiszen az elmúlt időkben számos botrány és tragédia sújtotta a Grimaldi családot.
Monaco sok mindenről híres. Az egyik a Monte Carlo Kaszinó. Monacóban tartják a Forma 1-es versenyt, amely a világ egyik leghíresebb autóversenye. Az első Monacói Nagydíjat 1929-ben rendezték meg.

megosztás
hozzászólások
Aradvári László (1), Zalai Borcégér (5), fürdő (2), kötélugró (1), Bányai László (2), Ranolder (1), helikon (41), hotel mirage (1), medve (1), szabadsag (2), állatkínzás (2), óvoda (7), angus marha (1), szalloda (59), béremelés (2), Suba Alexandra (1), arckezelés (1), 2016 (2), Zalai Kutyasuli (1), gyógytornász (1), Rézsó Tamás (6), előadás (14), film (8), halál (42), Ugrimanók (1), Csokonai társaság (1), meteorologia (146), rendőr (3), tanulás (2), közétkeztetés (4), Ifi Ferenc (1), Polgári vélemény (6), sport (1085), fa (1), Naszádos Péter (12), trianon (2), mav (25), georgikon dse (7), pannon egyetem (12), fogyasztóvédelem (1), migráns (3), újszülött (1), Krepsz-Kapai Bernadett (1), Darren Cranmer (2), taverna (25), Burgonyakutatási Központ (2), Balaton-part (10), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Pelso Társaság (6), Tóth Xénia (6)