Csik Ferenc, Erzsébet királyné, Vizi Játékpark

2014. augusztus 29.
Keszthelyen tovább szépült a Balaton-part, ünnepélyesen felavatták ugyanis Csik Ferenc olimpiai bajnok, és Erzsébet királyné szobrát, valamint átadták rendeltetésének a gyermekek számára kialakított, országos viszonylatban egyedülálló Vizi Játékparkot.

Minderre a Sétányfejlesztés és a közterületek megújítása a keszthelyi Balaton-parton című, a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázat második ütemének köszönhetően kerülhetett sor.

Nézze meg galériánkat!

Csik Ferencre, Keszthely díszpolgárára Dósa Zsolt, a Csik Ferenc Baráti Kör elnöke emlékezett, kiemelve, hogy a berlini olimpián aranyérmet, és más rendezvényeken számos rangos elismerést  szerző sportoló mennyire kötődött Keszthelyhez, a Balatonhoz. Felidézte az életét, eredményeit, s azt, hogy a tragikusan, a világháború bombázásában elhunyt, Keszthelyen végső nyugalomra helyezett Csik Ferencre - aki tavaly lett volna száz esztendős - méltóan emlékezik a város, ezt jelképezi a szobor is. Az olimpikon lánya, Csik Katalin köszönetet mondott az alkotásért. Elmondta: nem ismerte az édesapját, a Balaton-parton felállított szobor azonban felidézi az alakját, melyre tisztelettel és szeretettel néz fel. Szavai után Manninger Jenő országgyűlési képviselővel, Ruzsics Ferenc polgármesterrel és Tóth Dávid alkotóval leleplezték a szobrot.

Ezt követően az Erzsébet királynét ábrázoló szobornál folytatódott az ünnepség, ahol Habsburg Mária Kinga főhercegnő emlékezett az szépnagymamájára. Hangsúlyozta, hogy a tragikus sorsú Erzsébet királyné imádta Magyarországot, olyannyira, hogy rajongásával ellenségeket is szerzett magának. A Balatont imádta, örömmel érkezett Keszthelyre vendégségbe a Festetics kastélyba. A beszéde végén Manninger Jenővel, Ruzsics Ferenccel és Tóth Dáviddal leplezték le az alkotást.

A rendezvény harmadik állomása a Gyermek Vizi Játékpark volt, mely három korosztályt szolgál. A 3-5, a 6-8 és a 9-12 éves gyermekek koruknak megfelelően játszhatnak a vízes eszközökkel, miközben számos ismeretet sajátíthatnak el. Beszédet Manninger Jenő mondott, hangsúlyozva: országosan egyedülálló létesítményről van szó, mely különlegessé, jellegzetessé teszi a Balaton-partot, s nem csak a gyermekeket, hanem a családokat szolgálja. Az egyes eszközöket ugyan egyedileg kellett elkészíttetni, de megérte, mert ezzel különleges létesítménnyel gazdagodott a Balaton fővárosa. Lényeges, hogy a gyermekeket nagyon érdeklik a Vizi Játékpark eszközei, lehetőségei. S ha ez az érdeklődés fennmarad, lehet majd folytatni a beruházást. Köszönete után Ruzsics Ferenccel adták át rendeltetésének a létesítményt.

megosztás
hozzászólások
2016 (2), Papp Gabor (227), meiszner kati (16), repülőtér (21), Zalai Kutyasuli (1), utca embere (8), garázsvásár (1), CT (3), bolt (3), Puskás Tamás (3), felsőoktatás (9), Kartali Zsuzsanna (1), politika (37), online (1), Örvényeshegy Piknik (3), tiltakozás (1), autóbusz (1), köztársasági elnök (1), Helikoni ünnepség (4), mobil (2), marko peter (22), testkezelés (2), Pampetrics Milán (2), Brüsszel (1), Laky András (2), kulturalis (4), tavasz (1), konyha (1), gyógytornász (1), hitel (5), Bogi (13), szűrés (1), Balaton átúszás (5), szalon (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), tollaslabda (1), Street Festival Keszthely (1), sorkötelezett (1), KiBeszél (14), vízkereszt (1), Semmelweis (2), alternatív gyógymód (1), családbarát (1), beruházás (2), tabor (6), luxus (4), alga (1), mozi (13), La Montanara (1), Max (83)