Családi vállalkozás indítása hitelből. Megéri?

2019. június 06.
Az emberek többsége alkalmazottként keresi meg a megélhetéshez szükséges pénzt. Vannak olyanok, akiknek a fejéből egy fantasztikus ötlet pattan ki, és belevágnak a megvalósításába.

Megint ismerünk embereket, akik kényszerből vállalkoznak, mert azon a környéken, ahol laknak, nincs elegendő vagy megfelelő munkalehetőség.

Nem mindenki viseli el a kötöttségeket

Az alkalmazotti lét adja a legnagyobb biztonságot, viszont a havi kialkudott bér nagymértékű növekedése nem várható. Ezért, akik nem akarnak ugyanabban az anyagi helyzetben élni és bátrak, vállalják a vállalkozói életformával járó kockázatokat, sokszor otthagyják a “biztosat” és vállalkozni kezdenek.

Minden vállalkozáshoz kell némi tőke

Pénz nélkül vállalkozni nagyon nehéz. A legtisztább az, ha a vállalkozó úgy indítja be családi vállalkozását, hogy az ahhoz szükséges pénzzel már rendelkezik. Ha van egy jól kereső házaspár, amelyik éveken keresztül a vállalkozás beindításához tesz félre, jó eséllyel el tud indítani egy családi vállalkozást.
Azok, akik viszont akár gyors elhatározásból, akár kényszerből kezdenek vállalkozni, nincsenek könnyű helyzetben.

Milyen pénzből indítsuk el a családi vállalkozást?

Ha rendelkezünk spórolt pénzzel, nyert ügyünk van. Ha viszont nem, nem marad más, mint a hitel. Mindkét esetben felmerül a kérdés, megéri?
A választ nem egyszerű megadni. Ahhoz, hogy a hitelt megérje felvenni a vállalkozás beindításához, szükséges, hogy üzleti terv készüljön. A bankok pedig nagyon komolyan veszik azt, hogy csak olyan ügyfélnek hiteleznek, amely esetében biztosítottnak látják a hitel teljes visszafizetését.

Hitel helyett esetleg személyi kölcsön?

A szabad felhasználású személyi kölcsönök esetében nincsen szükség üzleti tervre. A bank nem szól bele abba, hogy mire költi az ügyfél a pénzt. A legfontosabb szempont az, hogy biztos legyen a havi jövedelme. Ez pedig azt jelenti, hogy egy induló vállalkozáshoz nem lehet személyi kölcsönt felvenni. Így, aki ilyenen gondolkodik egy dolgot megpróbálhat. Amíg alkalmazotti státuszban van, de már pontosan tudja, milyen területen szeretne vállalkozni, még alkalmazottként felveszi a szabad felhasználású személyi kölcsönt, majd belevág a vállalkozásban. Előfordulhat, hogy elegendő az elején, ha a családi vállalkozást az egyik családtag indítja el, a másik még alkalmazott marad, majd amikor már van biztos bevétel, csatlakozik. Ezzel áthidalható az a probléma, hogy otthagyják az állásukat és nincs bevétel, de a kölcsönt törleszteni kell. Az ilyen fajta megoldást tényleg csak a legbátrabbak merik bevállalni.

A legjobb hitel lehetőség megtalálása személyi hitel kalkulátorral

Amennyiben bármilyen típusú hitel felvétele merül fel a családi vállalkozás megindítása előtt, érdemes hitelkalkulátorral megtalálni a legelőnyösebb hitelt. Hitelkalkulátorral pedig elsősorban olyan pénzügyi összehasonlító weboldalakon találkozunk, int az instacash.hu.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
diakhitel (7), Halott pénz (1), jogosítvány (1), árviz (2), tabor (6), Szent Márton (3), Pampetrics Milán (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), operatőr (1), Hévízi-tó (1), sajtóközlemény (5), republic (1), Laky András (2), pszichoterápia (1), Hanse (2), Zalaköveskút (1), Bányai László (2), autizmus (2), rezsi (18), étrend (4), gyes (2), ajándék (8), állami támogatás (1), Zala folyó (1), Fidesz (14), Biró Róbert (15), zeneszerző (1), parkolás (8), drog (3), jaras (36), kormany (11), Kvarda Attila (25), horgász (5), Vatikán (1), pálinka (2), gyermekfelügyelő (1), Brüsszel (1), Tál Zoltán (2), Oroszlán Zsolt (2), Katedra nyelviskola (5), jatek (2), hirdetés (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Forstner Anna (1), cselgáncs (1), úszás (22), borünnep (24), sztár (2), szallas (39), állami (1)